Četvrtak , veljača 27. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Dvojba u Njemačkoj: Treba li čestitati Božić ili ga prešutjeti? Pobunili se čak i muslimani

Dvojba u Njemačkoj: Treba li čestitati Božić ili ga prešutjeti? Pobunili se čak i muslimani

Visoki njemački političari već nekoliko dana spore se oko toga treba li u blagdanskoj čestitci spominjati Božić ili ne. Izbjegavanje spominjanja Božića naljutilo je i političare muslimanskog porijekla.

Povjerenica njemačke vlade za pitanje integracije Annette Widmann-Mauz (Kršćansko-demokratska unija CDU) našla se na udaru kritika javnosti i vlastite stranke zbog toga jer je na svojoj blagdanskoj čestitki izbjegla spominjanje Božića, javljaju njemački mediji u četvrtak.

“Mislim da se podrazumijeva samo po sebi da za Božić čestitate Božić, a ne da šaljete nekakve ‚Blagdanske pozdrave’ ili što god već“, rekao je član predsjedništva CDU-a Armin Laschet, i sam donedavno ministar integracije najmnogoljudnije njemačke savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.
Ljute se i Muslimani

Widman-Mauz je poslala čestitku u kojoj stoji: “Bez obzira na to u što vjerujete, želimo vam mirne praznike i dobar start u novu godinu“. Izbjegavanje spominjanja Božića izazvalo je negativne reakcije i kod političara muslimanskog porijekla koji govore o „pogrešno shvaćenoj toleranciji“.

“Žalosno je da pogrešno shvaćena tolerancija vodi k tome da Božić, praznik ljubavi, potpuno nestane“, rekla je zastupnica stranke Ljevica turskog porijekla Sevim Dagelen za dnevnik Bild. Desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD) smatra da CDU sve više gubi svoje kršćanske korijene. “Na čestitki političarke CDU-a nema ni trunke kršćanstva koje ova stranka nosi u nazivu“, rekla je predsjednica AfD-a Alice Weidel.

(Izvor: HINA/Telegram.hr)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

HODAK: Srpski i naši masoni stvorili su Jugoslaviju – guske odgegaše u maglu pokloniti se Karađorđevićima

Tjedan su obilježila dva “vruća” fenomena koja su uzrujala pastoralnu, poniznu i uvijek opreznu Lijepu našu. …