Petak , listopad 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Elektroprivreda BiH predložila povećanje cijena struje malim obrtnicima

Elektroprivreda BiH predložila povećanje cijena struje malim obrtnicima

Elektroprivreda BiH predložila je povećanje cijena električne energije za male obrtnike, potvrđeno je za Klix.ba u Regulatornoj komisiji za energiju u FBiH.

Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) na sjednici održanoj 7. studenog 2017. godine usvojila je obavještenje za javnost o podnesenim prijedlozima cijena usluga javnog snabdjevača za pružanje univerzalne usluge Javnog preduzeća Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar i Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Kako su nam kazali iz FERK-a, Elektroprivreda BiH u svom prijedlogu traži da se kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskom nivou poveća cijena univerzalne usluge, međutim, iz dostavljene dokumentacije nije jasno o kolikoj promjeni se radi.

“Što se tiče kategorija domaćinstva, prijedlog ovog elektroprivrednog poduzeća je da se cijene ne mijenjaju u odnosu na trenutno važeće. Razlozi za predloženo povećanje kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskom nivou su poslovna politika JP Elektroprivreda BiH”, ističu iz FERK-a.

Predloženo je da se nove cijene univerzalne usluge primjenjuju od 1. siječnja 2018. godine.

“FERK u skladu s propisanim pravilima pažljivo analizira dostavljene prijedloge da bi utvrdio da li su predložene cijene u skladu s Metodologijom za utvrđivanje cijena usluge javnog snabdjevača za pružanje univerzalne usluge u FBiH i da li su se stekli uslovi za davanje suglasnosti FERK-a. O daljnjim aktivnostima FERK-a javnost će biti pravovremeno obaviještena”, zaključuju iz FERK-a.

Autor: Klix.ba
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Dr. Mila Alečković: Maske su jedan vid zlostavljanja djece!

Gost emisije “Intervju” bila je prof. dr. Mila Alečković, koja je do sada u svoju …