Utorak , rujan 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Eurowings sljedeće godine leti iz Mostara

Eurowings sljedeće godine leti iz Mostara

U završnom glasanju na Facebook stranici niskotarifne njemačke aviotvrtke Eurowings koje je trajalo sat vremena, facebook korisnici uvjerljivo su odabrali Mostar kao buduću destinaciju. Mostar je bio među tri grada-finalista, Shannona iz Irske i Trapanija iz Italije.

 

Emoticon ‘srce’ značio je glas za Mostar koji je tako dobio skoro 27 tisuća ‘srčanih klikova’, a to ujedno i znači da će od sljedećeg ljeta Mostar imati izravnu zračnu liniju za Koln. S konačnih 38% glasova slavi Mostar, a na drugom mjestu je irski Shannon sa 32% glasova, talijanski Trapani, završio na trećem mjestu sa 30% glasova iako je bio pobjednik u prvom krugu.
Rezultati iz prvog kruga bili su: Trapani (31,6%), Mostar (31,2%) i Shannon (9,6%)

 

Na glasanje za Mostar, pa tako i razvoj turizma u ovom gradu ali i cijeloj Hercegovini, pozvali su i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, kao i premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, menadžment Zračne luke Mostar, turističke organizacije itd.

“Pozivamo vas sve još jednom da danas date svoj glas za Mostar te se nadamo da ćemo se u jakoj konkurenciji aerodroma Shannon iz Irske i Trapani iz Italije ipak uspjeti izboriti da budemo sljedeća Eurowings destinacija. Još jednom vam se unaprijed zahvaljujemo”, poručili su iz uprave mostarske zračne luke.

Međutim, usporedo sa značajem razvoja turizma, glasovanje za Mostar pokazalo je jednu zanemarenu dimanziju u BiH – glasovanje je na trenutak ujedinilo facebook glasače u BiH ali i utišalo političke i nacionalističke komentatore.

 

“Ovo je mali let za Eurowings, ali veliki za Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Hvala svima koji su svojim ❤️ doveli do toga da Mostar bude nova destinacija Eurowingsa. Vidimo se na nekom od jeftinih letova (ako naši političari i to ne uspiju pokvariti)”, objavljen je komentar političke analitičke Ivane Marić na njenom Facebook profilu, što dovoljno govori.

Republika info

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

HSP: Bh veleposlanstva su izborna tijela SDA

“U ovom poslu i procesu registracije direktno koordinira ministrica Vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja …