Utorak , prosinac 18. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Grdović: ‘Dok god se zabranjuju Thompsonovi koncerti, koji je branio svoju domovinu, neću komentirati ovo oko Bajage’

Grdović: ‘Dok god se zabranjuju Thompsonovi koncerti, koji je branio svoju domovinu, neću komentirati ovo oko Bajage’

“Dok god se zabranjuju koncerti Hrvata koji je branio svoju domovinu, Marka Perkovića Thompsona, neću komentirati zabranu Bajagina koncerta koji je pjevao za četnike”, kazao je za Jutarnji list popularni Mladen Grdović, koji ove godine nastupa godine na Danima piva i koji drži da su Dani piva legendarna manifestacija, a odgovarajući na upit da komentira odustajanje organizatora u Karlovcu da ipak Bajaga ne nastupi u gradu na četiri rijeke.

“Bude uvijek lipe pisme, dobre fešte i odličnog društva. Tako će biti i ove godine. Ovo oko Bajage ti stvarno neću komentirati dok se zabranjuju koncerti hrvatskih pjevača u njihovoj domovini”, završio je Grdović.

“Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti”, izjavila je zamjenica gradonačelnika Karlovca Andreja Navijalić za kaportal.rtl.hr.

No u Gradu Puli možda i nemaju sluha za branitelje i ostale Istrane, jer za razliku od hrvatskog branitelja Thompsona kojemu brane nastup, Momčilo Bajagić-Bajaga, koji je 1993. pjevao u okupiranom Kninu, u subotu je nastupio u Areni:

Pula i Istra željni Thompsonovog nastupa u Areni

Godine 2011. publika u Areni na filmskom festivalu pljeskala je već na samu pojavu Thompsonova imena na platnu, koje se pojavilo u uvodnoj špici prije filma Josef, a poslije premijere Thompson je s ekipom filma izašao na pozornicu i naklonio se publici za što je nagrađen posebno srdačnim i dugim pljeskom, navodi Večernji list.

Za film “Jozef“, redatelja Stanislava Tomića, popularni pjevač skladao je raskošnu glazbenu podlogu i pojavljuje se u manjoj ulozi vojnika.

Da Pula i Istra žele uživati u iznimno popularnim pjesmama hrvatskog branitelja i pjevača Marka Perkovića Thompsona može se vidjeti iz nastupa 1999. kada je pjesmom ‘Lijepa li si’ oduševio i podigao na noge istarsku publiku upravo u prepunoj pulskoj Areni u sklopu nastupa ‘Hit ljeta’, a slušatelji hrvatskih radijskih postaja tada su tu pjesmu proglasili jednom od hitova i prije nego je za nju snimljen spot.

Zabrana nastupa u pulskoj Areni traje od 2008. kada je pulsko Gradsko poglavarstvo odbilo dati suglasnost za koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni, uz obrazloženje da je zakasnio sa zahtjevom za nastupom.

“Kao gradonačelniku grada Pule, koja je utemeljena na vrijednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni dio našeg identiteta, ne mogu prihvatiti veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama”, ustvrdio je tada Pulski gradonačelnik, IDS-ovac Boris Miletić, a njegov stranački kolega, europarlamentarac Ivan Jakovčić, prije par dana Thompsonu je zaprijetio: “Nisi pjevao u Areni, bogami ni nećeš!”.

U Karlovcu su, za razliku od Pule, ipak poslušali sugestiju hrvatskih branitelja i otkazali Bajagin nastup, jer upozorili su, neprihvatljivo je da u Karlovcu pjeva netko tko je, kako navode, 1993. pjevao četničke pjesme sa stihovima “Kreće armija najjača na svetu, kreće armija u osvetu. Jednom zauvek armija srpska, jednom zauvek sve će da vas smrska.”

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Deklaracija o položaju Hrvata u BiH je najvažniji dokument za spas Hrvata u RH

Rasprava o Deklaraciji o položaju hrvatskog naroda u BiH u Saboru RH     Dana …