Subota , siječanj 16. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / HASANBEGOVIĆ: “Plenković je ljevica, ostane li na čelu HDZ-a, može i Krešu Beljaka primiti u veliku antilustracijsku koaliciju!”

HASANBEGOVIĆ: “Plenković je ljevica, ostane li na čelu HDZ-a, može i Krešu Beljaka primiti u veliku antilustracijsku koaliciju!”

Nakon parlamentarnih izbora, moguća su samo dva scenarija; protulustracijska velika koalicija ili autentična nacionalna Vlada korijenitih promjena, čiju će okosnicu činiti ona biračka volja iskazana na predsjedničkim izborima, kada je Miroslav Škoro dobio gotovo pola milijuna glasova – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i čelnik Bloka za Hrvatsku.

Bivši ministar kulture posebno je prokomentirao projekt ‘Rijeka – europska prijestolnica kulture’, kao “poligon za oživljavanje propale komunističke baštine”: – Cijeli taj projekt je pretvoren u neku vrstu jugoslavenske konklave. Grad Rijeka se putem takvog djelovanja pretvara u neojugoslavenski Pijemont, budući da su u taj hranidbeni lanac uključeni i umjetnici iz Srbije, probrani po istom ideološkom ključu.

“Rijeka je jedan od rijetkih gradova nakon pada berlinskoga zida, u kojoj nije došlo do nominalne promijene vlasti, budući da je politička stranka Vojka Obrsnela i stvarni i formalno-pravni i duhovni i mentalni sljednik vlasti uspostavljene 1945. godine,” rekao je Hasanbegović i dodao: ”Sve ovo što se odvija vezanu uz tu manifestaciju, dokaz je kako je riječ o jednoj sredini autentičnoga baštinjenja propaloga komunizma. Riječ je o zlouporabi kulturnoga projekta kojega u pretežitom dijelu financiraju Republika Hrvatska i građani Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Ona se pod krinkom umjetničkoga stvaralaštva, zlorabi za parapolitičke platforme.”

 

‘YUGO YOGA’ U RIJECI!

U emisiji se govorilo o notornom Nemanji Cvijanoviću, a emitiran je i prilog ‘Yugo Yoga’, koju će, pored crvene zvijezde na riječkom neboderu i ostalih ideoloških egzibicija, hrvatski porezni obveznici platiti milijune kuna.

Na pitanje tko plaća taj “riječki circus”, dr. Hasanbegović je odgovorio: – To plaća cijeli hravtski narod! Obersnel je javno iskazao sreću i zadovoljstvo što ima izvrsnu suradnju s Ninom Obuljen, koja je prihavtila ulogu bankomata za transferiranje novca i to mimo zakona. Ne znam točno koliko sve to košta, ali sigurno nitko od sudionika tamo ne volontira. Cijenu ćemo vidjeti na kraju, kada se podvuku svi računi… Hrvatska država sudjeluje u potpori s deset milijuna eura, Grad Rijeka koja je pred bankrotom – s deset milijuna eura, plus kredit koji je ionako prezadužen grad podigao za obnovu Titove olupine pod imenom ‘Galeb’, plus više od tri milijuna eura koje daje Primorsko-goranska županija itd…

“Hrvati moraju znati da je nakon ulasak u Europsku uniju, nakon što je veliki broj nadležnosti prenesen na briselskog moloha, kultura jedno od rijetkih područja ostatka ostataka našeg političkog suvereniteta,” upozorava bivši ministar kulture: ”Želi se zabaraniti hrvatska kulturna politika i to ispod dosega Socijalističke Republike Hrvatske!”

 

HRIBAR SE VRATIO KAO MILJENIK NINE OBULJEN I ANDREJA PLENKOVIĆA!

 

Dr. Zlatko Hasanbegović se u Bujici osvrnuo i na hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije. Komentirao je spot Hrvoja Hribara za koji je, bez natječaja, dobio milijun i po’ kuna: – Nakon svih korupcijskih afera u HAVC-u i nakon izjave u srpskim medijima da je Hrvatska “obolela od gripa fašizma”, Hribar se na scenu vratio kao odabranik Andreja Plenkovića i Nine Obuljen.

“Hribar je nakon nalaza državne revizije morao biti smijenjen, no kao neka vrsta miljenika Nine Obuljen i Andreja Plenkovića, on je sada dobio tu čast da mu se bez natječaja plati milijun i pol kuna,” optužuje Hasanbegović: ”Ministrica Obuljen blisko je povezana i u interesnim tijelima s Hrvojem Hribarom…”

 

HASANBEGOVIĆ ČESTITAO MARKU GRUBNIĆU: MOGU SAMO ZAŠELJETI SREĆU MLADENCIMA!

 

Na ironičnu opasku voditelja da su dvije “najvažnije” medijske stvari u Hrvatskoj danas predsjedanje Europskom unijom i udaja Marka Grubnića, Zlatko Hasanbegović se nadovezao: – O udaji gospodina Grubnića ne znam ništa, mogu samo zaželjeti sreću mladencima! Što se tiče predsjedanja EU, treba stvar demistificirati. Ne radi se o nikakvom postignuću hrvatske diplomacije i vanjske politike, već o tehničkom rotirajućem predsjedanju, koje niti jedna država čalnica Europske unije nije mogla izbjeći. Plenković je imao sreću u nesreći. Nesreća u njegovoj vizuri zove se Brexit, a sreća je da je zbog tog Brexita Hrvatska dobila rotirajuće predsjedanje šest mjeseci ranije. Imamo ga u ključnoj predizbornoj godini i Plenković je uvjeren da će Hrvatski narod biti fasciniran tim tehničkim rotirajućim predsjedanjem, no, hoće li i koliko to honorirati na parlamentarnim izborima, to ćemo tek vidjeti. Ja nisam siguran u to!

Hrvatsko predsjedanje Unijom, usporedio je s nekadašnjim rotiranjem u predsjedništvu SFRJ: – To je relikt kopleksaškog nasljeđa jugoslavenske države i ako već govorimo o postignuću, to je kao da kažete da je Hrvat u jednom trenutku bio predsjednik Predsjedništva SFRJ! Naravno da je bio, bo je čak i jedan Albanac, zato što nitko nije mogao izbjeći tu rotaciju.

U Bujici je bilo riječi i o imenovanju Gordana Markotića, autora ‘Lex Perković’, načelnikom sektora Tajništva predsjedanja RH Vijećem EU: – To je tek jedan od dokaza da riječ lustracija ne smije biti prognana iz hrvatskog javnog i političkog života. Apsurdno je da 2020. godine, kada ljudi koji su se rodili devedesete imaju 30 godina, u Ustavnome sudu, Vrhovnome sudu i u diplomaciji, u odgovornim državnim službama, još uvijek sjede oni koji su bili povezani s obavještajnim i paraobavještajnim nasljeđem jugoslavenske-komunističe države.

 

BELJAK JE PRIRODNI PARTNER PLENKOVIĆU I ZAKONITI NASLJEDNIK NENADA STAZIĆA!

 

Hasanbegović u Bujici nije htio posebno komentirati Krešu Beljaka i njegovu javnu obranu udbaških likvidacija, ali je ipak rekao: – Beljak nije vrijedan komentara, ali reći ću sljedeće – on je jedan vrlo vješt trgovac i manipulator, koji izvorno nema nikakva ideološka uvjerenja. Beljak je trgovački lucidni proniknuo da je na tržištu hrvatskih političkih stranaka stanoviti prazan prostor u onome što se naziva tzv. ljevicom i to je posljedica ovog njegovog poslijeponoćnoga lupetanja, koje kao što vidimo, ne prestaje. Nakon bizarnoga tweeta o opravdanosti likvidacija hrvatski emigrnata, došao je tweet o tome da je Oluja “zločin”, ako je na Bleiburgu počinjen zločin, a jučer je izjavio na nekakvom stranačkom skupu HSS-a, da je šator u Savskoj bilo “okupljalište pijanaca” i da je on imao vlast da bi to razriješio u 24 sata… Slučaj Beljak trebamo gledati i u kontekstu stvaranja lijeve koalicije, koja je prirodni partner Andreju Plenkoviću!

Upozorio je i da su Beljak i Plenković, zajedno s Vučićem dio iste europske pučke obitelji, a šefa HSS-a nazvao je “zakonitim nasljednikom Nenada Stazića”.

Dr. Zlatko Hasanbegović slažio se u Bujici s Ninom Raspudićem da je Plenković ljevica: – Plekovićev HDZ je nema nikakve sumnje, ljevica u klasičnom smislu te riječi, bez obzira što su ti pojmovi prevladani. U tom smislu, sve što je desno od Andreja Plenkovića je jedna zlatna sredina, središnja linija nacionalne politike.

Čelnik Bloka za Hrvatsku podupire Miroslava Škoru, a visoki rejting njegove liste za parlamentarne izbore, od čak 17 posto, prokomentirao je na kraju emisije: – Predsjednički izbori pokrenuli su dalekosežne generacijske promjene i doveli do tektonskih poremećaja u raspoloženju biračkoga tijela. U ovom trenutku imao pola milijuna bespovratno emancipiranih hrvatskih birača, nacionalno svijesnih koji znaju da HDZ i Hrvatska država nisu nikada bili, a posebno danas nisu istoznačnice. Glas za Plenkovićev HDZ je glas za veliku koaliciju i Milorada Pupovca! Nakon slijedećih parlamentarnih izbora, moguća su samo dva scenarija. Ili ćemo imati protulustracijsku sistemsku koaliciju ili ćemo konačno imati hrvatsku nacionalnu Vladu, koja će biti jamac obnove nacionalne samosvjesti i dalekosežnih korjenitih promjena koje su nažalost izostale od 1990. do danas.

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Srbi i dalje traže ratnu odštetu od Njemačke, a mi od Srbije…?

Srbija i danas traži ratnu odštetu od Njemačke, a Hrvatska u svezi agresije na Republiku …