Petak , veljača 21. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Hercegovina očekuje rekordnu turističku sezonu

Hercegovina očekuje rekordnu turističku sezonu

Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ove se godine očekuje rekordna turističke sezona, kazao je Feni direktor Glavnog ureda Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić, ocijenivši kako ta županija zbog iznimnih turističkih potencijala iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

– Prema podacima s terena, u ovoj je godini na području HNŽ-a u odnosu na prethodnu godinu zabilježen porast turističkih posjeta, a nastavak tog trenda očekujemo i do kraja godine – kazao je Krešić te dodao kako sve ukazuje da će ova sezona biti jedna od boljih u posljednje vrijeme i da bi mogla biti rekordna.

Podsjetio je kako je Turističke zajednice HNŽ-a u proteklom razdoblju sudjelovala na brojnim turističkim sajmovima u Europi na kojima je vladalo veliko zanimanje za turističku ponudu HNŽ-a.

Krešić je ustvrdio kako HNŽ turistima može ponuditi gotovo sve, od morskog i planinskog, preko kulturnog, vjerskog, do povijesnog i sportskog turizma.

Spomenuo je i brojne turističke projekte na kojima se trenutno radi, kao što su razvoj ruralnog turizma te obilježavanje i uređenje stotinjak kilometara biciklističkih staza na području HNŽ-a.

Sudeći prema velikom broju turista u Starom gradu, turistička sezona u Mostaru je već uvelike počela. Grad na Neretvi ponajviše ovih dana posjećuju gosti iz Japana,Kine,Slovenije,Njemačke,Srbije,Hrvatske… Kako nam kažu mnogi od njih prirodne atrakcije Hercegovine ih oduševljavaju ali i veoma topli i sunčani dani koje su zatekli.

Dnevni list

glasbrotnja.net

 

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Nino Raspudić predstavlja knjigu “Kratki espresso” danas u Ljubuškom

HKD Napredak, podružnica Ljubuški poziva na Kavu s Ninom Raspudićem i predstavljanje knjige “Kratki espresso” …