Petak , listopad 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Hrvatski pokret za život i obitelj: Zamolba za donaciju

Hrvatski pokret za život i obitelj: Zamolba za donaciju

Poštovane i drage prijateljice i prijatelji, Hrvatice i Hrvati i svi ljudi dobre volje!

Hrvatski pokret za život i obitelj je humanitarna udruga osnovana 25. ožujka 1990. godine na inicijativu naše počasne predsjednice Ružice Ćavar. Najstarija smo udruga tog tipa u Hrvatskoj, ponosni na 28 godina uspješnog djelovanja.
Hvala na pomoći koju ste nam tijekom 2018. godine uputili, hvala što podržavate i pratite naš rad. Mi smo kao i uvijek pomogli da Vaša pomoć dođe do onih kojima je najpotrebnija. U proteklih šest mjeseci u Pokretu su napravljene značajne aktivnosti: obnovljen je rad središnjeg ureda, pokrenuta je web stranica (www.hpzo.hr) i facebook stranica Pokreta, održana je izborna skupština i izabrano novo vodstvo, opremljeno je skladište za razmjenu i podjelu dječje odjeće, dovršeno i pripremljeno nekoliko projekata. Povezali smo se s udrugama našeg svjetonazora te jedanput mjesečno imamo sastanke na kojima dogovaramo zajedničko djelovanje. Pripremamo savjetovalište za trudnice, informatičku edukaciju djece iz višečlanih obitelji, predavanja i savjetovalište za roditelje

Naša primarna zadaća je zaštita svakog života od začeća do prirodne smrti. Radom našeg savjetovališta za trudnice pomažemo majkama prihvatiti novi život kao blagoslov te im pomoći koliko možemo i u eventualnim nepovoljnim životnim prilikama u kojima se nalaze.
Cilj nam je stoga i zaštita obitelji, skladnog braka i odgovornog roditeljstva. Redovito materijalno i financijski pomažemo obiteljima s više djece, ali i ostalima koji nam se u potrebi javljaju. Posebno smo ponosni na „Društvo 4+“ koje okuplja obitelji s četvero i više djece.
Djelujemo na volonterskoj osnovi i, kao što je poznato, učinili smo, uz Božju pomoć i pomoć dobrih ljudi, značajna djela, osobito za prognanike i sve stradalnike tijekom i nakon Domovinskog rata.
Do 2000. godine rad Hrvatskog pokreta za život i obitelj, kao i vrijednosti koje zastupamo, je bio prepoznat od tadašnje hrvatske vlasti pa smo iz državnog proračuna dobivali neka sredstva. No, nakon 2000. godine, vlast koja je došla više nije željela podupirati vrijednosti koje zastupamo pa od tada iz državnog proračuna ne možemo doći ni do minimalnih sredstava za svoj rad i opstanak.
U Maksimirskoj 51 imamo ured (29 kvadrata) i skladište (16 kvadrata). Troškovi ureda su minimalni jer smo ga dobili na korištenje od grada Zagreba. Ostali troškovi su plaća poslovnog tajnika (čiji se rad već do sada pokazao dragocjenim), uredski materijal, knjigovodstvo.

Kako smo već naveli, naš rad ovisi isključivo o donacijama pa bismo vam bili neizmjerno zahvalni da, prema vašim mogućnostima, poduprete naš rad i ciljeve za koje se zalažemo.
Ako ste voljni pomoći naše aktivnost, u nastavku šaljemo potrebne podatke. Pošto smo humanitarna udruga, vaše donacije možete knjižiti kao porezno priznati odbitak (odnosi se na pravne osobe u iznosu do 2 % prihoda iz prethodne godine).
Donaciju možete uplatiti općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Na uplatnicu upišite sljedeće podatke:
Podaci za uplate iz Hrvatske:

 1. PLATITELJ: Vaše ime, prezime i adresa (za pravne osobe naziv)
  2. IZNOS:
  3. PRIMATELJ: Hrvatski pokret za život i obitelj, Maksimirska 51, 10000 Zagreb
  4. KUNSKI RAČUN – IBAN: HR8523400091100203060
  5. OPIS PLAĆANJA: donacija
  6. MODEL: HR00
  7. POZIV NA BROJ: datum uplate u formatu godina/mjesec/dan, recimo 20180723 ili vaš datum rođenja ili neki proizvoljni broj

Preporučamo otvaranje trajnog naloga:

Ugovaranje u banci ili preko Internet bankarstva

 •  Odlučite mjesečni iznos kojim želite redovito podupirati naše djelovanje
 •  O redovitom izvršenju uplate Vaše mjesečne donacije brine Vaša banka
 •  Omogućuje nam lakše planiranje i realizaciju novih i postojećih projekata

Podaci za uplate iz inozemstva:

Vlasnik računa: Hrvatski pokret za život i obitelj, Maksimirska 51, 10000 Zagreb
Broj računa (IBAN): HR8523400091100203060
SWIFT (BIC): PBZGHR2X
Naziv i adresa banke: Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, 10000 Zagreb

Unaprijed zahvaljujemo na vašem razumijevanju i velikodušnosti.

Sretan i blagoslovljen Božić i Novu 2019. godinu svima vama sa obiteljima i usrdnu molitvu za bolju budućnost cijeloga hrvatska naroda i hrvatske države!

 

Zvonimir Perić, dipl. socijalni radnik
Dopredsjednik Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Dr. Ružica Ćavar
Počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Građanska inicijativa Ivo Pilar: Mnogi ga zovu Đuro Kesa

Zatvoreni krug filigranske korupcije u Hrvatskoj Korupcijske afere iz dana u dan potresaju Hrvatsku. Vladajuće …