Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Hrvatski savez HKDU-Hrast – Hajka na Hrvate iz Sarajeva se nastavlja

Hrvatski savez HKDU-Hrast – Hajka na Hrvate iz Sarajeva se nastavlja

Predstavnički dom Parlamenta FBiH je, po tko zna koji put (i to na vanrednom zasjedanju kao da se radi o povijesnom i kritičnom trenutku za državu) preglasao hrvatske političke predstavnike u jasnoj osudi inicijative o federalizaciji Bosne i Hercegovine kakva je usvojena na posljednjem zasjedanju HNS-a u Mostaru.

Iako je Inicijativa o federalizaciji usklađena sa svim odlukama i usvojenim aktima Europskog parlamenta, to nije spriječilo „progresivne“ socijaldemokrate iz SDP-a (konkretno zastupnika SDP-a Damira Mašića) da predlože ovu sramotnu rezoluciju. Ovaj prijedlog je još jednom potvrdio i afirmirao SDP kao lažnu socijaldemokratsku opciju koja, kada je to potrebno, igra istu igru kao i njen (ne)prirodni partner, Stranka demokratske akcije (SDA).

Te dvije stranke su u savršenoj sinkronizaciji kada treba nadglasati hrvatske političke predstavnike, osuditi obrambeni Domovinski rat, optužiti cijeli jedan narod za udruženi zločinački pothvat i tome slično.

Ovim putem Hrvatski savez HKDU-HRAST izražava potporu hrvatskim političkim predstavnicima koji su napustili sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i pridružuje se zajedničkoj izjavi datoj na navedenu temu od stranke HDZ BiH i HDZ 1990.

Hrvatski narod je jedinstven kao nikada kada su u pitanju njegova Ustavom zajamčena prava i borba protiv majorizacije koja u zadnje vrijeme dobija na oštrini. Bez obzira na neke interne razlike, niti jedan Hrvat nikada neće prihvatiti podređeni položaj u zemlji koju smatra svojom, u zemlji gdje mu Ustav države jamči konstitutivnost.

Sarajevo ovim potezima pokazuje da preuzima povijesnu ulogu kakvu je nekada imao Beograd pa znamo kako je taj pokušaj obespravljivanja hrvatskog naroda završio.

Za kraj, još jednom pozivamo na političku suradnju i uređenje države po mjerilima svih naroda koji u njoj žive. Pozivamo na prestanak političke samovolje koja nikome neće nikakvog dobra donijeti. Živimo u nemirnim vremenima i na povijesno trusnom području. Nemojmo komplicirati ionako kompliciranu situaciju pogrešnim političkim odlukama koje samo štete, štete interesima države za koju se podnosioci i glasači ove sramotne rezolucije navodno zalažu.

 

Saša Grgić

Glasnogovornik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Kakav je portal Faktograf i zašto se umjesto provjerom činjenica bavi svjetonazorskim neistomišljenicima?

GONG-ov portal Faktgraf.hr u zadnjih 15-ak dana podnio je prijave za čak tri članka objavljena …