Subota , listopad 31. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Hrvatski savez HKDU-Hrast: Hoće li Brotnjo dobiti još jedan Kompas?

Hrvatski savez HKDU-Hrast: Hoće li Brotnjo dobiti još jedan Kompas?

Dragi Brotnjaci, ovih se dana pokušava na jedan tih i neprimjetan način učiniti nešto što smatramo neodgovornim i lošim za sve žitelje naše općine i protiv čega moramo dignuti svoj glas. Naime, na posljednjoj sjednici OV Čitluk vladajuća stranka je preglasavanjem odlučila da se Javno poduzeće „Broćanac“ dodatno kreditno zaduži u nevjerojatnom iznosu od 1 500 000 KM!!

Razlog koji je predstavljen pred vijećnike je dugovanje „Broćanca“ prema EP HZ HB po presudi iz 2008.godine. Daleko od toga da se protivimo izmirenju i naplati svih dugova, bez obzira radilo se o pravnim ili privatnim licima, ali dragi sugrađani, ovdje se ne radi o tome. Postavljamo konkretna pitanja: zašto javnost o ovome ništa dosada nije znala, zašto se čekalo sa informacijama o svemu toliko godina ? Hoće li žiteljima Brotnja koji ionako plaćaju najskuplje račune za vodu u BiH afektirati ovo kreditno zaduženje tako što će se cijene vode dodatno povećati ? Zašto na opetovano traženje vijećnika Hrvatskog saveza HKDU-HRAST, direktor „Broćanca“ ne predoči izvješće o radu poduzeća?

Vijećnici Hrvatskog saveza HKDU-HRAST su zatražili skidanje točke dnevnog reda koja je na brzinu i aljkavo pripremljena te predstavljena na OV Čitluk. Naravno, kao i svaki put vijećnici HDZ-a BiH su preglasavnjem sproveli ovu doista neodgovornu i financijski opasnu odluku.

Stoga, kad već nismo imali snage u Vijeću da spriječimo,barem želimo alarmirati javnost kako bi znali što se događa i što nas sve skupa čeka. Nažalost, u prošlosti imamo negativne primjere ( slučaj Kompas ) koji i dan danas koštaju proračun općine Čitluk a indirektno i sve žitelje Brotnja. Primjećujemo da se stanje uopće ne popravlja nego se i dalje sunovraćujemo u sve dublje ponore iz kojih se izlaz više ne nazire.

Skrećemo pozornost javnosti da se posljednjih 10 godina na sjednicama OV Čitluk poslovanje JP „Broćanac“ prikazivalo pozitivno i bez ikakvih dugovanja a sada odjednom načelnik Radišić kao mjeru spasa predlaže dodatno kreditno zaduženje ?! O čemu se ovdje radi gospodo i zašto o negativnom poslovanju JP „Broćanac“ niste obavijestili OV i broćansku javnost?! Hoće li itko sada odgovarati zbog svega toga ?

Posljednjih 10 godina nije bilo značajnijih ulaganja u vodoopskrbni sustav iako su kroz cijeli taj period računi uredno dostavljani žiteljima Brotnja. Brotnjo ovakvu neodgovornost nije zaslužilo! Ovim priopćenjem apeliramo na vladajuće da još jednom razmisle i povuku pametne poteze,a to sigurno nije dodatno financijsko opterećivanje općinskog proračuna jer se ni od prethodnih nije potpuno oporavio ( i dalje traje isplaćivanje rata kredita za Kompas, pročistač otpadnih voda itd.).

Zar se doista općina mora potpuno financijski slomiti da se netko dozove pameti?!

 

Politički tajnik Hrvatskog saveza HKDU-HRAST

Darko Primorac

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Inicijativa roditelja: U naš tim stiže epidemiolog!

Inicijativa roditelja HNŽ/ŽZH – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci ekskluzivno najavljuje kako se već postojećem …