Utorak , rujan 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Hrvatski savez HKDU-Hrast: Kršćani, probudite se!

Hrvatski savez HKDU-Hrast: Kršćani, probudite se!

NE RODNOJ IDEOLOGIJI!

Izgleda kako ove korizme svaki istinski katolik – Hrvat ima priliku živo suosjećati s mukom, smrću i nanošenjem boli i uvrjeda našem Gospodinu Isusu Kristu. I danas, kao i prije 2000 godina na djelu je izdaja. I onda je izdajica bio Isusov „najbliži suradnik“ – apostol, koji se lažno predstavljao.

Izbacivanjem kršćanskih korijena iz Ustava EU jasno nam je bilo koji je pravac kretanja odredila ta nova naddržavna tvorevina. Odavno se već u EU pod egidom ljudskih prava i sloboda protežiraju moralne nastranosti, a Istambulskom konvencijom, kao kakvim dekretom, se sve želi legalizirati i staviti iznad državnih zakona.

Zbog čega je Istanbulska konvencija neprihvatljiva? Prije svega jer je ugovor, a ugovor ima takvu snagu da ga nakon potpisivanja mogu razriješiti samo obje strane potpisnice. Dakle, nije to zakon koji može promijeniti Hrvatski Sabor u nekom drugom sazivu, nego trajni obvezujući dokument. Opasnije od širenja rodne ideologije u Konvenciji je davanje nevladinim organizacijama ovlasti kojima se one postavljaju kao supervizori provođenja Konvencije, iznad hrvatske Vlade i Sabora. Tako će raznorazne LGBT udruge postati  suvremeni inkvizitori koji će po svojim procjenama odlučivati koga slati na odstrjel. Po Istanbulskoj konvenciji oni su odgovorni samo svojim briselskim nalogodavcima, a plaća ih Hrvatska Vlada?! Nevjerojatno na što gospodin Plenković pristaje?

Što to u praksi znači? Hoće li opet zatvori biti puni zbog verbalnoga delikta? Hoće li se po naredbi nevladinih organizacija uhićivati svećenici koji budu s oltara propovijedali protiv Konvencije, kao što su uhićivani u Jugoslaviji? Hoće li profesori koji odbiju po svjetonazoru Istambulske konvencije učiti djecu o rodnoj ideologiji ostajati bez posla? Hoće li se ukidati političke stranke koje se budu protivile ovom dokumentu? Vodi li nas ovo sve u neko novo jednostranačje? Hoće li se gasiti mediji koji budu izražavali svoje neslaganje s Istambulskim blasfemijama? Kakve nam to „vrijednosti“ donosi EU? Prerasta li ovim EU definitivno u nekadašnji SSSR?

Istanbulska konvencija je zasigurno alarm za uzbunu svim, ne samo kršćanskim snagama, nego i slobodomislećim, protiv nametanja nove bezbožne diktature.

Dragi kršćani, probudite se dok još ima vremena i prilike za boj jer bi sutra mogli biti zgaženi kao trava ravnodušnom nogom prolaznika.

 

Pero Barbarić Pepi

Predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

SASTANAK U ZG: Tri strane – tri priopćenja – jedan rezultat: NIŠTA

Snažna potpora Hrvatske europskom i reformskom putu BiH, naglašeno je u priopćenju za javnost iz …