Petak , kolovoz 7. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / Hrvatski savez HKDU-Hrast: Maršal iz Međugorja

Hrvatski savez HKDU-Hrast: Maršal iz Međugorja

 

Dragi Brotnjaci, na posljednjoj sjednici OV Čitluk, vijećnici oporbe, a među njima i vijećnici Hrvatskog saveza HKDU-HRAST su još jednom skrenuli pažnju na jednu goruću temu koju vladajuća struktura i stranka uporno odbija staviti na dnevni red a to je – transparentan rad OV Čitluk.

Na prijašnjim sjednicama pokušali smo uvrstiti točku dnevnog reda koja bi regulirala i učinila javno dostupnim snimke sjednica OV Čitluk kako bi se i šira broćanska javnost mogla upoznati sa onim za što se izabrani vijećnici iz svih stranaka zalažu. Nažalost, ono sa čime smo se susretali su stalna eskiviranja, odbijanja a na kraju i prijetnje policijom i krivičnim gonjenjem zbog čega se i javno oglašavamo ovim putem.

Da li ste svjesni, dragi Brotnjaci, da je „maršal“ i dalje prisutan ? Iako se u glavnom gradu RH slavi pobjeda i skida se ploča jednog diktatora koji je obilježio jednu epohu, u Brotnju ( iako nema ploče ) maršal i dalje živi. Ovog puta u predsjedniku OV Čitluk gosp.Predraga Smoljana koji je ( vjerovali ili ne ) potpuno zabranio pristup svim novinarima sjednicama OV Čitluk ( jer se tobože nisu najavili ) te zaprijetio krivičnim gonjenjem protiv svakoga tko se usudi snimiti bilo kakav video materijal održanih sjednica!!

Pitamo se čega se to gosp.Predrag tako boji ?! Pa na snimkama, koje se trebaju prikazivati cijele i bez ciljanih isječaka će se vidjeti i aktivnost oporbenih vijećnika kao i vladajućih. Zar bi se netko trebao stiditi ili bojati onoga za što se zalaže i u što vjeruje djelujući u OV Čitluk ? Mi smatramo da ne bi, ali zabranjivanje i prijetnje onima koji žele sve snimiti ( i objaviti javnosti na uvid ) očito navodi da se netko ili neki ipak boje. Čega pitamo se?

Ovim kratkim priopćenjem, dragi Brotnjaci samo želimo da Vam skrenemo pažnju na borbu koja se odvija unutar zidova KIC-a kako bi Vam informacije postale dostupne i kako se ne bi našli u situaciji ( u kojoj smo se svi nedavno našli ) kada smo saznali da će općina Čitluk imati još jedna slučaj Kompas kroz novo kreditno zaduživanje JKP Broćanac.

Gospodina “maršala” Predraga pozivamo da zauzme moralno ispravan stav i dopusti video snimanje sjednica kako bi konačno ( kao i druge općine u Hercegovini ) Brotnjaci imali na uvid ono što se događa na tim sjednicama ( za koje svi općinski vijećnici primaju naknade u iznosu od 300 KM a čije smanjenje na 1 KM su vladajući odbili ).

 

Saša Grgić,

dipl. politolog

Glasnogovornik Hrvatskog saveza HKDU-HRAST

 

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Crveni križ Čitluk poziva na sudjelovanje u humanitarnoj akciji

Od početka pojave koronavirusa COVID–19 volonteri i zaposlenik Crvenog križa Čitluk stoje na usluzi Brotnjacima …