Srijeda , svibanj 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Hrvatski savez HKDU-Hrast: Misa sjećanja za nevine žrtve je čin hrabrosti

Hrvatski savez HKDU-Hrast: Misa sjećanja za nevine žrtve je čin hrabrosti

Ne trebamo puno duljiti na temu o kojoj su pisali gotovo svi mediji, kako u državi tako i oni u okolici. Možemo izražavati ovakvo ili onakvo mišljenje, ali ovu situaciju je možda najbolje promotriti kroz kontekst ponovnog oživljavanja tematike ustaša i partizana u svrhu aktivnosti skretanja pažnje javnosti sa tema kao što su propast Aluminija ili najnovijih korupcijskih afera sa nabavkom medicinske opreme za borbu protiv korona virusa.

Ništa posebno na temu sv. mise za nevine žrtva Bleiburga ne treba reći osim da se na famoznim prosvjedima u Sarajevu okupilo svega 20-tak osoba (toliko o interesu i protivljenju naroda) i izjave samog reisa Kavazovića koji je dao potporu kardinalu Puljiću i koji je mišljenja da ne bi trebalo biti nikakvih problema sa održavanjem sv. mise za poginule i nevino ubijene žrtve iz 1945 godine.

Nažalost, svjedoci smo još jedne manipulacije nevinim žrtvama rata i to nije ništa novo. Ovim kratkim tekstom bi htjeli ukazati na to i apelirati da se prestane sa napadima na kardinala koji ima dužnost i obvezu prikazati sv.misu za sve žrtve koje su pale, nestale i čiji je život dokrajčen na jedan od najsvirepijih načina u već završenom ratu.

Održavanje sv. mise je postalo čin hrabrosti, između svega ostalog.

  

Saša Grgić, dipl. politolog

Glasnogovornik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

HODAK: Ljevičari olajavaju Krstičevića, ratnog generala i pobjednika, ali ne pitaju kako je do stana u centru Zagreba došao Matula?

Gledam kviz HRT-a ”Tko želi biti milijunaš” s Tarikom Filipovićem. Kandidati su solidnog znanja. Ali, zna …