Utorak , prosinac 1. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO: Hrast – Smrt poduzetništvu, sloboda uhljebništvu!

HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO: Hrast – Smrt poduzetništvu, sloboda uhljebništvu!

U godini 2018. u kojoj automobili putuju na Mars, tehnologije pomiču granice u BiH se skupina uhljeba (čitaj neradnika) dosjetila da oporezuju samostalne poduzetnike (nas freelancere).

U zemlji iz koje se narod masovno iseljava, gdje su cijene goriva, energije i života preskupe a plaće premale eto ga još jedan porez i to na rad.

Složna braća iz HDZ BiH i SDA lako su se dogovorili nije bilo nikakvih prepreka kada treba poduzetnicima lupiti još jedan namet, jer u BiH je rad kažnjiv pazite.

Tako je dobro ste pročitali, u BiH neradnici oporezuju radnike!

Freelancer je samozaposleni radnik ili poduzetnik. Freelanceri su sposobni i vješti pojedinci koji nerijetko govore i pišu više jezika, odlično se snalaze na Internetu, programiraju, pišu tekstove, prevode tekstove, bave se video produkcijom, kreativnim i intelektualnim radom.

Uhljeb je s druge strane osoba postavljena na neku stvarnu ili često izmišljenu poziciju samo da prima plaću iz proračuna za nerad. To je osoba koja često nema stručne i profesionalne kvalifikacije, a na to se mjesto postavlja zbog rodbinske, stranačke,  zavičajne, prijateljske veze tj. podobnosti.

Uhljeb koji sjedi na svom izmišljenom radnom mjestu, i jedino što zna jeste kada je pauza odvažio se i odlučio kazniti samostalne poduzetnike i to retroaktivno unatrag od 2015. pa do 2017. godine uz rigorozne kazne takozvane uhljebarine koje dosežu i do 3000 KM.

Predlažem da se ovaj namet nazove uhljebarina.

Dragi moji freelanceri predlažem vam da novac ne dižete sa PayPal računa nego lijepo plaćajte s tim novcem proizvode i usluge. Na taj način ćete pohlepne prste BiH uhljeb mašinerije držati dalje od vašeg teško zarađenog novca u koji ste uložili znanje, vrijeme, kreativnost i vještine.

Kako sam i sam freelancer potpuno razumijem što nas sve čeka.

Državni aparat koji proždire svoj narod da nahrani svoje uhljebe, kumove i polupismene rođake generira nepravdu koja je uzrok masovnog iseljavanja sa ovih prostora.

Državna uhljeb mašinerija sistematski vrši negativnu selekciju, tako što daje šansu podobnima a sposobne šalje put Njemačke, Irske, Norveške, Danske, Austrije…

Kada ćemo mi radnici uvesti porez na uhljebe, na njihove masne nezaslužene plaće, dodatke i ostale plodove mašte u proračunu ?

Do kada će sposobni biti žrtve podobnih ?

Do kada će na izborima šansu dobivati oni koji su već pokazali da ne znaju, da neće i da ne mogu voditi državu ?

I dok uhljebi, njihove družice uhljebnice nezasluženo provode svoj uhljebnički godišnji odmor s nogama u moru, brojni poduzetnici marljivo rade na osobnom financijskom probitku i za to će u BiH biti adekvatno kažnjeni.

Smrt poduzetništvu sloboda uhljebništvu, povikaše složno uhljebi !

„ Ko’ je vidija radit “ povika „Jozo“ iz još jedne izmišljene agencije samo za uhljebe.

 

 

HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO

Hrvatski savez HKDU-Hrast

Darko Primorac, politički tajnik

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

PETERNEL DAO NOVO IME ‘HRVATSKO-SRPSKOJ TRGOVAČKOJ KOALICIJI’: “To je Plenkovićeva ‘koalicija bratstva i jedinstva’!“

Mjere koje je u petak predstavio Andrej Plenković, izraz su njegove panike i straha – …