Subota , rujan 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO: Majkama za treće dijete 500 KM, a za četvrto 850 KM mjesečno

HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO: Majkama za treće dijete 500 KM, a za četvrto 850 KM mjesečno

Koalicija Hrvatsko zajedništvo ponudila je biračima 10 Programskih smjernica koje će kada budu na vlasti realizirati. Posljednja od 10 točaka, ali ne manje važna, rekli bismo i najvažnija za OPSTANAK i demografsku sliku BiH je „Zaštita života od začeća do prirodne smrti“.

Srodno toj temi, Koalicija Hrvatsko zajedništvo će voditi pronatalitetnu politiku u smislu izvajanja određenih sredstva za majke kako bi im olakšali svakodnevnicu i potaknuli obitelji da ostanu u svojoj domovini.

„Jamčim vam to da ako ova Koalicija bude upravljala javnim sredstvima na razini Federacije BiH  i na razini više županija, a hoće, svaka majka rodilja koja rodi troje djece imat će zajamčenu plaću od 500 KM do osamnaeste godine najmlađega djeteta. Svaka majka koja rodi četvero djece imat će zajamčenu minimalnu plaću od 850 KM do 18. godine najmlađega djeteta. To iznosi 65 milijuna maraka godišnje. Sredstva za dječji doplatak nalaze se na milijun mjesta, a ondje gdje ih mi mislimo uzeti i preusmjeriti za dječji doplatak su županijski i federalni zavodi za zapošljavanje  gdje se podobnicima podijeli godišnje preko 250 milijuna maraka. A gdje su majke, sestre, žene? Čiste po Njemačkoj da prehrane svoju djecu. To više nećemo dopustiti, majka je stup obitelji i svetinja. Zato će ovo biti najpoticajnija mjera za opstanak hrvatskog bića u Bosni i Hercegovini“- poručio je Ilija Cvitanović, predsjednik Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Lažu i podmeću bez odgovornosti

Kako se u nas lako i bez dokaza, ali i bez ikakve odgovornosti optužuju ljudi, …