Utorak , rujan 25. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / HS HKDU-Hrast: Lihvari hrvatske tuge

HS HKDU-Hrast: Lihvari hrvatske tuge

Posljednjih dana zapljusnuti smo raznim spotovima i pozivima na registraciju i obavljanje dužnosti glasanja iz inozemstva od strane raznih zvijezda i zvjezdica bliskih režimu koji je i stvorio okolnosti za nezapamćeni egzodus hrvatskog naroda. Prije svega, htjeli bi naglasiti da je službeni stav HRAST-a da bi svaki Hrvat koji se nalazi u inozemstvu trebao biti svjestan važnosti prijave za glasanje poštom te obaviti tu građansku dužnost i izjasniti se o političkim procesima koji se odvijaju u njegovoj domovini. No, ovdje bi htjeli istaknuti nekoliko zabrinjavajućih manipulativnih stvari koje se odvijaju u pozadini.

Informirani smo da se od Hrvata i Hrvatica u inozemstvu traži da dostave kopiju osobne iskaznice kako bi se za njih obavilo sve po pitanju glasovanja i time im tobože pomognu u svemu.

Skrenuli bi pozornost da se ovdje radi o čistoj manipulaciji te da glas onih koji to rade sigurno neće otići ondje gdje bi oni htjeli nego tamo gdje ga usmjere te ekspoziture raznoraznih udruga (navodno nevladinih i nestranačkih).

Nitko iz svog zavičaja nije od obijesti otišao u bijeli svijet. Otišlo se zbog nepravde i nepotizma, otišlo se zbog nemogućnosti egzistencijalnog preživljavanja i ekonomskog kolapsa koji vlada na području gdje vladaju gospodari iznad spomenutih ekspozitura i agenata koji sada vršljaju po Njemačkoj, Austriji i ostalim svjetskim zemljama mameći one koji su otišli da OPET dođu do njihovih glasova koje će već dobro uhodanim kanalima  usmjeriti u svoj mlin.

Kakve li ironije Bože dragi?! Oni koji su svojom nesposobnom politikom i doveli do situacije, da se od naših ljudi vani moraju sada posebnim kampanjama moliti za sudjelovanje na izborima, želeći još jednom odraditi đavolsku rabotu i time pokazati definitivno da njima uopće nije u interesu da se vi jednog dana vratite u svoj dom,  – ta time samo dokazuju da nastavljaju sa onim što su radili i dosad.

Na kraju, poručili bi još jednom tim lihvarima hrvatske tuge da je ovo što rade „Bogu plakat“ (narodski rečeno) i da će jednog dana biti pitani za svaku suzu hrvatskog čovjeka koji je trpio ili trpi zbog onoga što su oni svojim služenjem takvim politikama uradili. Zapamtite da sve što ima početak ima i svoj kraj!

A ti, moj hrvatski narode, izdrži, izdrži kao što si uvijek izdržavao kroz povijest – tlaku tiranina i ugnjetavača, izdrži pouzdavajući se u Boga i u sebe i svoj mukotrpni rad.

Nažalost ni mi nismo bez krivnje za situaciju u kojoj se sad nalazimo. Sve ove godine dopustili smo režimu da  kupuje naš glas za 100 KM…, olako smo ostavili naše nacionalne i vjerske svetinje…

Dragi naši Hrvati dijaspore, gdje je naša pomoć – u Bogu? Gdje je naš izlaz i spas – u Bogu? Zato zavapimo iz dubine srca Bogu da nas izbavi iz ove sadašnje beznadne situacije i vidjet će te da će Bog slomiti šipku (režim) sa kojom nas sad šiba i da će stvoriti okolnosti da se svi Vi koji ste morali otići trbuhom za kruhom da prehranite svoje obitelji vratite na svoja ognjišta i da ponosno i dostojanstveno živite svoji na svome.

MOLIMO VAS DA SE PRIJAVITE NA IZBORE I DA SAMI GLASUJETE PO SVOJOJ SAVJESTI –NE DAJTE IM SVOJE OSOBNE U RUKE.

 

Saša Grgić, dipl. politolog

Glasnogovornik Hrvatskog saveza HKDU-HRAST

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

CIK ODBIO, ŽURNAL OBZNANIO : Objavljujemo kompletan birački spisak za glasanje putem pošte

Najmanje 300 bh. građana prijavilo je Centralnoj izbornoj komisiji da im je ukraden identitet. Neregularnosti …