Ponedjeljak , rujan 24. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / HS HKDU-HRAST – Zaboravljeni zaboravit neće

HS HKDU-HRAST – Zaboravljeni zaboravit neće

Posljednjih dana svjedoci smo (ponovno) teške borbe i muke koju vode časni ljudi iz udruge Zaboravljeni branitelji, i to već godinama. Blokirane su ključne prometnice diljem BiH kako bi još jednom mirnim i dostojanstvenim prosvjedom ukazali na kritičnu situaciju u kojoj se nalaze.

I ovaj put, kao i ranije, vladajuće političke elite su iznevjerile data obećanja. Konkretno, na ranijim sastancima sa predstavnicima vlasti im je rečeno kako će se sazvati parlamentarna sjednica gdje će se raspravljati i donijeti Zakon koji će regulirati njihov status. Naravno, to se nije dogodilo, i sa prvim danom isteka dogovorenog roka, Zaboravljeni branitelji su učinili ono jedino što im je preostalo – a to je demokratsko izražavanje kroz prosvjed, blokadu prometnica ne bi li usmjerili pažnju javnosti na nepravdu koja im se čini godinama.

Ne zaboravimo da mi koji danas uživamo slobodu platio tu cijenu nekoć, platio je godinama ratovanja, izgubljene mladosti, poginulih prijatelja…ne zaboravimo to i ne budimo srca tvrda na njihove postupke. Sigurno je da zlonamjernici mogu naći mane njihovim postupcima (blokiranju prometnica) ali pokušajmo shvatiti da su to potezi očajnika kojima se godinama ne riješava zasluženi pravni status.

Bolje je postaviti pitanja: zbog čega vladajuće političke elite to rade? Kako je moguće da imaju za skupa auta, paušale, naknade za odvojeni obiteljski život u iznosu od 800 KM, naknade za tzv.bijeli kruh (dobijanje punog iznosa plaće godinu dana nakon isteka mandata) a nemaju za isplatu naknada ljudima koji su im sve to i omogućili ?!

Šta reći nego sramota i samo naprijed Zaboravljeni branitelji. U Hrvatskom savezu HKDU-HRAST imate potporu i oslonac u ostvarivanju svojih prava. Ne predajite se kao što se niste predavali kao je bilo najteže.

 

Saša Grgić

Glasnogovornik Hrvatskog saveza HDKU-HRAST

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

CIK ODBIO, ŽURNAL OBZNANIO : Objavljujemo kompletan birački spisak za glasanje putem pošte

Najmanje 300 bh. građana prijavilo je Centralnoj izbornoj komisiji da im je ukraden identitet. Neregularnosti …