Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / HSP O KORDIĆU: Ako sada onemogućava radnike da stupe u štrajk, što će raditi kad bude gradonačelnik?

HSP O KORDIĆU: Ako sada onemogućava radnike da stupe u štrajk, što će raditi kad bude gradonačelnik?

I Hrvatska stranka prava reagirala je danas priopćenjem za javnost vezano za jučerašnji prosvjed u Mostaru, gdje pred zgradu Vlade nisu došli predstavnici najvećeg doma zdravlja u županiji, izuzevši predsjednicu sindikata, koja je došla samoincijativno.

HSP-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

“Zdravstveni djelatnici s prostora Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) proteklih dana su održali mirni prosvjed kako bi ukazali na svekolike probleme u ovdašnjem zdravstvu, pa stoga ovom prilikom Hrvatska stranka prava BiH daje punu podršku zdravstvenom osoblju u njihovim zahtjevima koji su i realni i razumljivi.

Podsjetimo, na spomenutom prosvjedu skupilo se pedeset zdravstvenih djelatnika iz SKB Mostar, RMC-a, te drugih manjih zdravstvenih ustanova s područja HNŽ-a, jer su zajednički tražili svoja prava, međutim na ovom prosvjedu, s izuzetkom jedne gospođe, koja se tu pojavila samoinicijativno, nije bilo organiziranog dolaska zdravstvenog osoblja iz Doma zdravlja Mostar, a nije iz razloga što im je dolazak zabranio kako imamo informacije ravnatelj Doma.

Iz Ravnateljstva ove ustanove pokušali su demantirati točnost tih informacija, međutim Dalibor Vuković je ispred Sindikata ustvrdio za medije kako je istina da se na prosvjedu pojavila samo ta jedna gospođa od svih zaposlenih u mostarskom Domu zdravlja. Stoga su iz Sindikata prozvali ravnatelja, koji je ujedno nositelj liste HDZ-a BiH na predstojećim izborima za Grad Mostar.
Ako je kao ravnatelj Doma zdravlja Mostar spreman onemogućiti svoj sindikat na zakonsko stupanje zdravstvenih djelatnika u generalni štrajk, postavlja se pitanje kako bi se tek onda ponašao eventualnim dolaskom na čelo Grada Mostara. 

Mi u HSP-u smatramo da su naši zdravstveni djelatnici među najboljima na svijetu, što pokazuju svojim radom i bez nužne opreme. Liječničko osoblje u bolnicama se dugo vremena muči kako svakom pacijentu dat pristojan tretman, pogotovo u vremenu ove teške pandemije.
HSP poziva vladajuće a posebno ministra Opsenicu , da prestanu sa ponižavanjem zdravstvenih djelatnika te da im se omogući potpisivanje novog kolektivnog ugovora”, zaključili su iz HSP-a.

hercegovina.info
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Koalicija MOSTAR MOJ DOM: Regija Mostar – Europska regija cvijeća

Koalicija „Mostar moj dom“ koju  čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast , u sklopu kampanje …