Ponedjeljak , veljača 17. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / HSP Split: Gradonačelniče, osigurajte djeci smještaj u vrtiću!

HSP Split: Gradonačelniče, osigurajte djeci smještaj u vrtiću!

Nažalost, još jedno predizborno obećanje gradonačelnika ostalo je mrtvo slovo na papiru. Dok roditelji čija djeca nisu uspjela dobiti smještaj u vrtiću muku muče gdje s djecom dok su oni na poslu istovremeno gradonačelnik iskazuje žalopojke premijeru Vlade da mu se sugrađani izruguju za njegov najveći dosadašnji projekt, a to je tzv. “Metro bez putnika”. U dvije godine mandata nije uspio zajedno sa svojim timom, sve redom kvalitetnih kadrova, učiniti da sva djeca u Splitu budu upisana odnosno da im se osigura smještaj u vrtiću. U normalnom,  razvijenom društvu to bi se podrazumijevalo ali očito smo mi daleko od toga. Gradonačelnik, dogradonačelnici, pročelnik nadležne službe, ravnateljice vrtića i ostatak onih koji bi se trebali pobrinuti za osiguravanje dodatnih mjesta u vrtićima apsolutno prstom nisu maknuli da se nešto učini po tom pitanju. Zapitajmo se koliko je novih vrtića otvoreno u posljednje dvije godine i o kojem povećanju upisane djece se radi.

AKO imamo gradonačelnika kojemu su puna usta djece i mladih, a koji bezbrižno promatra očajne roditelje čija djeca nisu dobila smještaj u vrtiću onda se trebamo ozbiljno zamisliti. Gradonačelniče AKO oba djetetova roditelja rade kome će ostaviti svoje dijete? Hoće li ih nositi na posao ili ostaviti dobroj susjedi ili će možda imati ogromnu sreću u nesreći pa upisati dijete u privatni vrtić kojega će plaćati 1500 kuna mjesečno. Što je sa subvencioniranjem privatnih vrtića do razine cijene državnih ili se ipak radi o prevelikom iznosu.

AKO se zapitamo koliko je djece Grad mogao subvencionirati umjesto bačenih 2,5 milijuna kuna za propali koncert na Žnjanu onda dolazimo do veoma značajne brojke.

AKO je gradonačelnik na početku svog mandata smanjio plaće građanima Splita i podigao prirez za 50% zapitajmo se zbog čega ta sredstva nisu usmjerena u izgradnju vrtića.

Aktualni gradonačelnik poznat po populističkom pristupu ipak je procijenio da više od 200-tinjak obitelji čija djeca nisu upisana u vrtić ne predstavljaju značajan broj glasača na idućim izborima. Ovakav pristup gradonačelnika ovom problemu zasigurno je jedan od razloga zbog kojega nam mladi odlaze iz grada, a ovrhe svakodnevno kucaju na vrata Grada.
 

HSP Split

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Dva potpuno oprečna svjetonazora Škore i Kolinde… (VIDEO)