Utorak , rujan 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / HSP Split: Gradonačelniče, ako je ovakvo prometno rješenje Vaš domet, onda smo dotaknuli dno

HSP Split: Gradonačelniče, ako je ovakvo prometno rješenje Vaš domet, onda smo dotaknuli dno

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, čovjek ogromnog ega i samoljublja preporodio je Split u prometnom smislu. Naime, upotrijebio je sve svoje kvalitete kao i kvalitete svojih vrsnih suradnika te u maniri velikog vođe donio odluku o privremenoj prometnoj regulaciji.

Rezultat takve njegove odluke jest ogorčenost svih sudionika prometa kao i stanovnika dijelova grada koji su izravno pogođeni tom odlukom.

Stanje koje ljeti imamo u Trajektnoj luci jednostavno je neodrživo, neizdrživo, sramotno i poražavajuće za gradsku upravu ali i ponižavajuće za sve građane Splita jer svi smo dio ovog grada i činimo njegovu prepoznatljivost.

Prošlo, kao i ovo ljeto najčešći komentari i reakcije kao i medijski izvještaji bili su sljedećeg sadržaja: Totalni je debakl novoga prometnog režima u Luci. Začepljena je kompletna Zvonimirova, svi prilazi Luci su blokirani, čep je kod Biskupove palače, turisti voze u krivom smjeru kod Policijske postaje, čep je u Zagrebačkoj ulici… Paralizirana je Ulica Matice Hrvatske, sve od Koteksa, Spinčićeva kraj bolnice…katastrofa; itd

Prije nekoliko dana imali smo situaciju da se u Bijankinijevoj ulici pokvario autobus gradskog prijevoznika tvrtke Promet i tada je nastao pravi prometni kaos. Naravno, kolona se počela stvarati već u Zvonimirovoj ulici i došlo je do potpunog kolapsa. Oparinom prometnom regulacijom Bijankinijeva ulica, takva kakva jest, postala je jedini izlaz iz Trajektne luke. Realno sagledavajući, to je situacija koja se pri ovakvoj prometnoj regulaciji teoretski svakodnevno može dogoditi i na taj način stvarati ogromne probleme. Sreća u nesreći je da se ovoga ljeta to nije često događalo ali potencijalna opasnost stalno postoji.

Kada ulazimo u grad Split bilo iz smjera Solina ili Podstrane trebamo se zapitati ulazimo li u navodnu metropolu Dalmacije odnosno možebitnu europsku prijestolnicu kulture ili se trebamo zapitati tko su kreatori jedinstvenih rješenja prometne regulacije odnosno ulaza u grad.

A da ne govorimo o stanju malo veće kiše što je nedavno bio slučaj kada su ceste u blizini dviju naših bolnica bile potpuno poplavljene i kada se stvorio jedan veliki prirodni bazen. Promet je tada bio onemogućen, a samim time i odvijanje normalnih radnji u gradu s naglaskom na bolničke potrebe.

HSP Split s nizom, prvenstveno prometnih stručnjaka, radi na trajnom rješenju prometne regulacije kako u samom centru grada i trajektnoj luci tako i na ulazu odnosno izlazu iz grada koju ćemo u dogledno vrijeme prezentirati cjelokupnoj javnosti.

Populizam, skupljanje jeftinih političkih poena i neprepoznatljivost osnovnih gradskih problema odlike su koje krase aktualnog gradonačelnika Splita  Andru Krstulovića Oparu. Možda gradonačelnik nema problema u prometu jer se vjerojatno on sa svojom kako kaže bičikletom može svugdje probiti i doći tamo gdje je naumio.

Tražimo odgovornost svih koji su dali svoj doprinos za ovakva prometna odnosno komunalna rješenja u gradu Splitu, ali prvenstveno najodgovornijim smatramo gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu kao prvog čovjeka grada.

Gradonačelniče, ako u svom vrlo stručnom timu ljudi nemate one koji bi na kvalitetan način riješili prometnu regulaciju, nije sramota zatražiti pomoć od onih koji to znaju i mogu.

 

HSP Split

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ministar Fuchs ispunio imovinsku karticu: Samo je jedan ministar malo bogatiji od njega

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ispunio je svoju imovinsku karticu. S trećim osobama suvlasnik je kuće …