Ponedjeljak , veljača 17. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Humanitarna utrka građana u sklopu Mostar Run Weekenda

Humanitarna utrka građana u sklopu Mostar Run Weekenda

Humanitarna utrka u dužini od četiri kilometra koja će se održati 23.03. s početkom u 09:00h sa startom i ciljem ispred TC Mepas Mall.

Utrka će se organizirati u sklopu „Mostar Run Weekenda“ s ciljem promocije važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv „Dijabetesa“ kako za prevenciju same bolesti , tako i za regulaciju i podizanje kvalitete života dijabetičara. Organizaciju same utrke pomogli su Premijer HNŽ/HNK prof.dr.sc. Nevenko Herceg koji je prepoznao važnost održavanje ove utrke za širu društvenu zajednicu , kao i ministar „Prosvjete, znanosti, kulture i Športa HNŽ“ dr.sc. Rašid Hadžović. Organizatori pozivaju sve i naglašavaju kako je trčanje prirodni oblik kretanja i kao takvo jedno od najzdravijih tjelesnih aktivnosTI. Uzimajući u obzir da su za trčnje potrebne samo tenisice i da ga mogu prakticirati svi, možemo reći da je ono pristupačno svima. Prijave za ovu utrku sa cijenom od 15KM moguće je izvršiti na službenoj web stranici organizatora: www.kinezis.ba , te će cijelokupan iznos biti doniran za pomoć radu Udruge dijabetičara HNŽ/HNK „Insula“. Staza same utrke prolazi centrom grada i u potpunosti je ravna. Također trebamo naglasiti prvenstveno rekreativni karakter ove utrke s ciljem aktivacije što većeg broja građana svih starosnih kategorija s posebnim osvrtom na srednjoškolce i studente pa su tako partneri samog projekta i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, UWC – Mostar, Vijeće mladih grada Mostara.

„Mostar Run Weekend“ ovom utrkom uz „Mostarski polumaraton“ kao centralni događaj manifestacije, te utrkom za djecu „Meggle Milky Max Junior“ postaje tradicionalan i prepoznatljiv trkački događaj kako za profesionalne atletičare, tako i za potpune početnike, rekreativce i djecu. Dodatne informacije o projektu na : www.kinezis.ba

Kinezis – Zdrav život

Facebook: Mostar Half marathon

Franjo Lovrić, PhD,Assistant Professor

UNIVERSITY OF MOSTAR

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Davor Dijanović: “Andrej Plenković je ‘veliki i dragi vođa’ u jednom!”

Hrvatska 90-te nije dobila višestranački nego višepartijski sustav. Sve te velike stranke i HDZ i …