Četvrtak , lipanj 20. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Ilija Cvitanović jednim potezom u Ljubuškom pokazao kako mu je stalo do svakog čovjeka ove zemlje

Ilija Cvitanović jednim potezom u Ljubuškom pokazao kako mu je stalo do svakog čovjeka ove zemlje

U sklopu dosadašnjeg dijela predizborne kampanje za Parlamentarne izbore 2018. godine sinoć je u Ljubuškom održan najveći skup dosadašnjeg dijela te iste kampanje na prostoru Hercegovine pošto je sala hotela Bigeste bila dupke puna prilikom održavanja predizbornog skupa Koalicije Hrvatsko zajedništvo, koju predvode voditelj koalicije i predsjednik HDZ-a1990 Ilija Cvitanović i dr. Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskog člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Među članovima stranaka koje tvore ovu koaliciju, simpatizerima i ostalim nazočnima prisutan je bio i jedan manji dio pripadnika udruge “Zaboravljeni branitelji”. Oni su povremeno iskazivali svoje nezadovoljstvo zvižducima i glasnijom raspravom ometajući na taj način sam skup, a je li sve to bilo po nečijem naputku ili ne ostavit ćemo svakome na prosudbu, no dobro što su se pojavili na skupu ove koalicije, jer usprkos spomenutom povremenom ometanju čelni čovjek koalicije Ilija Cvitanović ih je prilikom svoga obraćanja pozvao za govornicu i dopustio da pitaju sve što misle da trebaju pitati okupljeno čelništvo Hrvatskog zajedništva.

Za govornicu su tako došli predsjednik ove udruge Drago Grbavac i glasnogovornik Dražen Pehar, te postavili par upita na koje su dobili odgovore, te po završetku skupa isti mirno i dostojanstveno napustili.

Ilija Cvitanović je i ovom gestom pokazao jedan civilizacijski čin, jer krajnje je upitno kakve bi reakcije bile i kako bi se sve završilo da su se primjerice “Zaboravljeni branitelji” okupili na nekom od skupova HDZ-a BiH i njihovog “zajedništva” što ga sačinjavaju sa par “satelit” stranaka, odnosno nekolicine pojedinaca iz tih stranaka? Cvitanović je i na ovaj način prezentirao istinske liderske osobine dajući do znanja kako mu je stalo i do običnog malog čovjeka, posebno do braniteljske populacije znajući da branitelji i nisu baš obični mali ljudi, dok su neki drugi toliko izgubili kompas zaboravljajući kako ih nigdje na mapi danas ne bi bilo da nije bilo upravo tih istih branitelja.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Prekinuta hitna sjednica Parlamenta BiH, nema entitetske većine

Prekinuta je hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog nepostojanja entitetske većine za usvajanje …