Nedjelja , kolovoz 18. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Ilija Cvitanović, predsjednik Izbornog stožera Hrvatskog zajedništva – Paket poticajnih mjera za investitore

Ilija Cvitanović, predsjednik Izbornog stožera Hrvatskog zajedništva – Paket poticajnih mjera za investitore

Duh i slogan Izbornog programa koalicije Hrvatsko zajedništvo je OPSTANAK.

Koalicija Hrvatskog zajedništva će u vremenu do izbora predstaviti javnosti sve točke Izbornog programa  gdje želimo da javnost bude upoznata sa konkretnim političkim obećanjima i potezima koja ćemo vući ukoliko budemo u poziciji izvršne vlasti.

Temeljna zadaća koalicije Hrvatsko zajedništvo je stvoriti dojam kod naroda da mi možemo i hoćemo stvoriti preduvjete za održivi opstanak svih građana BiH koji su još ostali u BiH te onda raditi na povratku svih onih koji su napustili BiH zbog egzistencijalnih problema. Vladajuće stranke su u proteklom periodu svojom politikom mita, korupcije, ucjene i straha dovele do granice uništenja hrvatskog naroda u BiH kao i drugih naroda…

Temelj za OPSTANAK hrvatskog naroda u BiH jest oporavak i revitalizacija posrnulog gospodarstva, kojeg nema bez svježih investicija. Stoga Hrvatsko zajedništvo obećava da će, ako bude u prilici da sudjeluje u izvršnoj vlasti, raspisati proglas u kojem će biti paket poticajnih i olakšavajućih mjera za  sve investitore  koji žele ulagati u BiH, sve s ciljem privlačenja stranih i domaćih investitora. Ove poticajne mjere  trebaju utjecati na oporavak posrnulog gospodarstva, a samim tim dovesti i do novih radnih mjesta, punjenja proračuna, povećanja proizvodnje i potrošnje te na koncu osigurati uvjete za održivi opstanak svih onih koji žele raditi i pristojno živjeti u BiH.

Dio olakšavajućih poticajnih mjera za sve investitore koje ćemo poduzeti su:

  • Registracija poduzeća u roku od 15 dana – od zahtjeva do rješenja…
  • Besplatno zemljište koje ćemo dati investitoru koji predoči ozbiljan program investicije i zapošljavanja
  • Besplatan priključak, vode, struje i drugih komunalija…
  • Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta drugim poticajnim i administrativnim olakšicama

Pored mnogih poticajnih mjera na području gospodarstva, ono u što ćemo posebno ulagati je stvaranje znanstveno-istraživačkih inkubatora gdje će država prepoznati ideju pojedinca i pomoći njezinu realizaciju do gotovog proizvoda. Ovi bi inkubatori spriječili odljev naših talenata – mozgova iz raznih područja znanosti i kulture.

Vjerujemo da će ovim paketom poticajnih mjera, koje će poništiti dosadašnje katastrofalne administrativne procedure i davanje mita lokalnim kabadahijama, biti privučen znatan broj investitora, koji će svojim investicijama otvoriti nova radna mjesta te stvarati društvo blagostanja, razvitka i prosperiteta.

Ovakvim gospodarskim mjerama želimo stvoriti sličan gospodarski sustav kakav je na zapadu.

Mi ne  vjerujemo da su ljudi na zapadu pametniji, sposobniji i bolji od naših iz BiH. Razlika je samo u političkom sustavu, našem i njihovom. Naš sustav preko vladajuće korumpirane političke elite guši i uništava svaku inicijativu pojedinca, (smilje, duhan, maline…) dok na zapadu politički sustav  prepoznaje inicijativu i vrijednost pojedinca, kojeg potiče i financijski pomaže. Na ovaj način se  otvaraju nova radna mjesta gdje napreduje radnik, vlasnik i društvo.

Predsjednik Izbornog stožera  Hrvatskog zajedništva

Ilija Cvitanović

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Zvonimir Hodak: Jedino Sabor može zabraniti ZDS, ali tada mora kazniti i komunističke simbole i slogane’

“Ni u jednom Zakonu Republike Hrvatske nije navedeno da pozdrav ‘Za dom spremni’ iz pjesme …