Ponedjeljak , kolovoz 3. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Isključenjem Aluminija nastao višak struje koja opterećuje sustav i ne može biti prodana

Isključenjem Aluminija nastao višak struje koja opterećuje sustav i ne može biti prodana

Isključenje Aluminija d.d. Mostar zadaje ozbiljne udarce i elektroenergetskom sustavuBiH, a ovo pitanje naći će se i na sutrašnjem zasjedanju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nezavisni operator sistema (NOS) u BiH je 15. srpnja ove godine na zahtjev Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) dostavio informaciju o stanju elektroenergetskog sistema nakon isključenja Aluminija d.d. Mostar, a koja sadrži niz izuzetno zabrinjavajućih informacija.

U informaciji se navodi da je sa gledišta sigurnosti rada elektroenergetskog sustava BiH isključenje Aluminija s prijenosne mreže imalo izražene negativne posljedice, prvenstveno na stanje naponskih prilika. Navedena informacija je dodatno zabrinjavajuća jer je poznato kako u EES BiH već duže vrijeme postoji izražen problem previsokih napona koji je dodatno pojačan isključenjem Aluminija, prenosi Klix.

glasbrotnja.net

 

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Povećan broj upisanih studenata na Sveučilištu u Mostaru

Osam posto studenata upisalo se više ove godine na prvom prijamnome roku na Sveučilištu u …