Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / Ivan Niko Prusina kadetski prvak Hrvatske – Jure Vasilj i Zoran Zovko viceprvaci

Ivan Niko Prusina kadetski prvak Hrvatske – Jure Vasilj i Zoran Zovko viceprvaci

Brotnjak Ivan Niko Prusina novi je kadetski prvak Hrvatske u karateu. Prusina je naslov prvaka osvojio na Državnom prvenstvu Hrvatske za kadete, junior i mlađe seniore koje je održano u Rijeci, a uz Prusinu još pet članova KK Brotnjo-Hercegovina osvojilo je medalje na Državnom prvenstvu.

Ivan Niko Prusina pobijedio je četiri protivnika na putu do naslova prvaka u kategoriji do 75 kilograma za kadete, dok su Zoran Zovko i Jure Vasilj osvojili srebrne medalje. Ivan Pehar, Adrian Karačić i Vladimir Ostojić nastup na spomenutom prvenstvu završili su osvojivši brončane medalje.

Jure Vasilj srebrnu medalju osvojio je u kategoriji za juniore do 76 kilograma, dok je Zoran Zovko isti uspjeh ostvario u teškoj kategoriji za mlađe seniore. Klupske kolege Ivan Pehar i Adrian Karačić osvojili su brončane medalje u teškoj kategoriji za juniore, baš kao i Vladimir Ostojić u teškoj kategoriji za mlađe seniore.

Osvojivši naslov prvaka Ivan Niko Prusina izborio je nastup na Europskom prvenstvu koje će se u veljači održati u Danskoj, a svi osvajači medalja sa Državnog prvenstva Hrvatske izborili su pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu čiji će domaćin od 30. studenog do 2. prosinca biti Dubrovnik.

Treneri su jako zadovoljni ostvarenim rezultatom, ali to nije sve, treba nastaviti raditi kako bi se i sa Balkanskog prvenstva, koje je za 2 tjedna u Dubrovniku, vratili sa novim medaljama.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovim rezultatima. Pozivamo sve mlade koji žele svoj život učiniti zdravijim, sretnijim,  punim lijepih druženja i putovanja da dođu u prostorije Karate kluba Brotnjo-Hercegovina u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića u Čitluku te ostvare svoje snove.

Karate klub Hercegovina

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Utakmice Lige prvaka i Europske lige bez navijača

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) odredio je da će preostale uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka …