Petak , prosinac 4. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Ivan Remeta: Kako isušiti močvaru duboke Naddržave?

Ivan Remeta: Kako isušiti močvaru duboke Naddržave?

Stara kineska poslovica kaže – kada voda padne nisko vidi se što rijeka na dnu krije. I kao što vrijeme više prolazi, tako i sve više Hrvata sve jasnije vidi da ‘bivši’ udbaši, Jugoslaveni i Sorošov kadar u institucijama i medijima današnje hrvatske države operiraju s istim ‘nevidljivim’ zadatkom i ciljem. Sustavno opstruirati i rušiti sve što u Hrvatskoj domoljubno diše, sve što bi je moglo povući naprijed i učiniti je uspješnijom.

Radi se dakle o ponovo ojačanom i umreženom bivšem jugoudbaškom kadru naslijeđenom iz komunističke “tvorevine” koji je ostao duboko ukorijenjen u svim vitalnim institucijama hrvatske države.
Čak su medijsko ispiranje mozga i matrica manipuliranja narodom ostali isti kao u bivšoj tvorevini. Tako da današnji hrvatski sustav sve više postaje parodija bivšeg.
Do sada je boj bio neuspješan jer se vodio protiv tobože nepostojećeg neprijatelja kojeg, kao u Andersenovoj bajci, navodno nitko ne vidi, ali se njegovo razorno djelovanje osjeća na svakom koraku. Toliko, da je i slijepcu već postalo vidljivo kako bivša jugoudbaška elita, uglavnom sponzorirana i dirigirana izvana, još uvijek Udbadominira i usmjerava politički, gospodarski i javni život, namećući novo neoliberalno ropstvo.

Duboka država, (u engleskom: deep state) pojam je koji se razvio iz latinskog imperium in imperio – vlast u vlasti, što je opet preuzeto iz grčkog kratos en kratoi i označava takvo političko stanje u kojem neka organizacija koja bi nominalno trebala biti podređena državnoj vlasti ili državnom vrhu u stvari djeluje potpuno samostalno i bez ikakve kontrole. Ili, u drugom slučaju, djeluje u dosluhu s vlašću, uvjetujući je i stvarajući novi amalgam društvene moći – mreže neformalne političke moći u koje su upleteni svi oni kojima te mreže dopuštaju da obnašaju neku javnu funkciju.

Naravno, te mreže koje čine duboka država i legitimna vlast neprobojne su jer su solidarne i brane jedna drugu od javnosti i od demokracije, što će reći od građana koji su naivno uvjereni da žive u demokratskom društvu, a te nove političke kaste vedre i oblače.
Ali to traje samo dok traje i omertà, zavjera šutnje među tim akterima. Čim jedna karika popusti, poput kule od karata ruši se međusobni dogovor i pakt o međusobnoj obrani.
Stefan Blachowski je napisao: „Opća nesposobnost prepoznavanja psihopatološkog tipa takvih inidivua – psihopata – uzrok je neizmjerne patnje, masovnog terora, nasilja, ugnjetavanja, genocida i propasti civilizacije. Sve dok se sugestivna imena: hipnotički, šarmantan, čaroban, vezana uz moć psihopata ne suoče s činjenicama i moralnim i praktičnim posljedicama njihove doktrine, čitave društvene grupe mogu podleći njihovom demagoškom zovu.“ A metode su razvijene za širenje među grupama (kao „podijeli pa vladaj“).
False-flag terorizam je u sebi psihopatološki i danas je normalni način djelovanja u suvremenoj politici.

Ili kako bi rekao Don Anđelko Kaćunko: “Izraz DUBOKA DRŽAVA je već zastario! Jer globalizam tzv. Imperija (kako svjetsku tajnu Moć nazivaju A. Negri i M. Hardt) više nije “duboko” niti u pojedinoj državi niti općenito u državama, nego je “visoko” iznad njih, kao satelit iznad “cile balote zemaljske” (kako je pokojni Bibić nazivao Zemlju). Dakle, u sadašnjoj fazi kao satelit iznad “cile balote zemaljske” globalističkog objedinjavanja Svijeta, ta je Moć postala ‘Globalna (VISOKA) Naddržava’, tako jaka – jer je globalno umrežena (na čemu radi od 24.6.1717 *) – da je zastrašujuće: kontrolira i upravlja medijima, ekonomijom, politikom, infiltrirana je i u Crkvu “visoko”, itd. A što je najgore (i Njima najbolje) – tko su ONI nitko NE ZNA (a Oni sustavno ‘proizvode’ neznanje masa, po formuli iz Orwella: “Neznanje je moć!”), jer su pred kamere i naivno-nepismenu masu gurnuli svoje pijune-plaćenike, brbljave glasnogovornike-zavodnike, koji vještom obmanom skrivaju tu stvarnu Moć”.

Umjesto zaključka:
Mase obmanute jezikom (novogovor) kojemu je promijenjeno značenje – omogućuju i prate patološku vladavinu jer one po naravi ocjenjuju i prevode patološko ponašanje i jezik u moralne i racionalne pojmove koji su im bliski u nemogućnosti da zamisle psihopatološki svijet u kojem psihopatološki vladari žive.

*Osnovana je u Londonu prva masonska velika loža u povijesti. Ona je nastala udruživanjem četiriju engleskih loža, triju iz Londona i jedne iz Westminstera. Ta velika loža izvorno se zvala Velika loža Londona i Westminstera (Grand Lodge of London and Westminster), a kasnije je preimenovana u Prvu veliku ložu Engleske (Premier Grand Lodge of England).
Danas je ona u sastavu Ujedinjene velike lože Engleske (United Grand Lodge of England – UGLE), jedne od najmoćnijih svjetskih masonskih institucija, čiji je veliki meštar danas bratić britanske kraljice Elizabete II. – princ Edward, vojvoda od Kenta. Za prvog velikog meštra Velike lože Londona i Westminstera izabran je 45-godišnji Anthony Sayer. Osnivanje na dan sv. Ivana Krstitelja održano je u gostionici “Goose and Gridiron” (Guska i Rešetka) u dvorištu anglikanske crkve sv. Pavla u Londonu.

Autor: Ivan Remeta (Johnny)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivan Remeta: Ukratko o plandemiji zvanoj Covid-19 – Početnik za osnovce

Biološko oružje pušteno je planski iz znanstvenom laboratoriju u Wuhanu. Uz suglasnost KP Kine. Modificirano je …