Nedjelja , listopad 20. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Ivica Marijačić u Bujici: “Rekao sam Kolindi da više nije moj izbor!“

Ivica Marijačić u Bujici: “Rekao sam Kolindi da više nije moj izbor!“

Gostujući u Bujici Z1 televizije, glavni urednik Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić osvrnuo se na intervju koji je dobio od hrvatske predsjednice i ekskluzivno otkrio: – Pantovčaku sam dao do znanja da Kolinda više nije moj politički favorit! Rekao sam to njezinim savjetnicima i ona to zna, siguran sam da su joj prenijeli.

Nedavno sam imao veliki intervju s predsjednicom koji je potresao cijelu Hrvatsku – prisjeća se Marijačić i nastavlja: – I dan danas, reakcije ne jenjavaju. Svaki kolumnist u Hrvatskoj osvrnuo se na taj intervju. Novinari se još uvijek nadmeću koga će više napasti – nju ili mene… Odgovore koje mi je dala, očekivao sam jer poznajem njezine političke, obrazovne i ostale limite. Imao sam dva cilja; prvo vidjeti što ona misli i drugo, kroz svoja pitanja pustiti u opticaj neke prešućene stvari i zabranjene istine o Hrvatskoj.

MARIJAČIĆ: “NE ZNAM KOJA JE PRAVA KOLINDA!“

“Čak i u mašti je nemoguće da dobijem ovacije na mitingu Srpskog Narodnog Vijeća, kakve je dobila predsjednica,“ komentirao je Marijačić Kolindin odlazak u ‘Lisinski’ kod Pupovca u veljači prošle godine, kada je Zagreb posjetio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Nastavio je: “Hrvatski tjednik je jedini list koji je bezpoštedno kritizirao Kolindu kada je u Zagrebu ugostila Vučića. Ja, koji sam je užasno kritizirao, ostajem pri stavu da bi se na temelju intervjua Hrvatskom tjedniku i nedavnog intervjua HTV-u, moglo reći da je predsjednica evoluirala i odustala od nekih stavova. Kada bi tome bilo tako, onda bi Kolinda bila u redu, no, ja zaista ne znam koja je prava Kolinda!“

Meni je poznata komformistička dimenzija njezine osobnosti. Ona će sugovorniku reći ono što se od nje očekuje – nastavlja Marijačić o Kolindi i obrazlaže: – Ona će Vučiću reći ono što on očekuje od nje, meni ono što ja očekujem, a vama u studiju ono što vi očekujete! To je karakteristika politički neizgrađenih osoba!

Na kraju emisije, voditelj je pustio duhovitu sinkronizaciju poznatog komičara Željka Pervana, s Kolindom koja lupa šakom od stol u glavnoj ulozi.

PUPOVAC JE HRABRIO ĐAKULU I POBUNJENE SRBE DA IZDRŽE JOŠ DVA DANA!

U Bujici je, osim o Kolindi, bilo riječ i o incidentima koji su zadnjih tjedana potresali Hrvatsku, a koje je politički pokušao iskoristiti Milorad Pupovac, šef SDSS-a. Marijačić je ekskluzivno otkrio jedan zaprepaščujući detalj iz Pupovčeve biografije: – Obavio sam razgovor s američkim vojnim atašeom Ivanom Šarcem, koji je tamo radio u vrijeme veleposlanika Petera Galbraitha i mi je ispričao kako je svojedobno zajedno s veleposlanikom, otišao kod vođe velikosrpske pobune u Zapadnoj Slavoniji Veljka Đakule. Tvrdi da su ga pokušali umiriti – da odustane od terorističkih akcija. U jednom trenutku Galbraith je Đakuli rekao: “Što se ne ugledaš na Pupovca?“ A Đakula ih je samo pogledao i otkrio: “Pa, Pupovac je jučer bio tu i hrabrio nas da izdržimo još dva dana!“

ARALICA SE NE ŽELI RUKOVATI S PLENKOVIĆEM!

Marijačić se prisjetio i velikog intervjua s akademikom Ivanom Aralicom, koji je u nekoliko nastavaka ovoga ljeta objavio u Hrvatskom tjedniku. Pri tome nije štedio ni aktualnog premijera Andreja Plenkovića: – Aralica smatra da HDZ i Hrvatsku treba spasiti od Plenkovića i njegovih devijacija, jer on je potpuna suprotnost Tuđmanovoj politici! Otkrio mi je i to da Plenkovića više jednostavno ne poznaje… Kada se susretnu, Plenković i Aralica više si ne pružaju ruke. Aralica se ne želi rukovati s Plenkovićem! To je vrlo važno, posebno ako znamo da je akademik Aralica cijeli život bio intimus dr. Franje Tuđmana i njegov prvi savjetnik. Aralica je održao i zadnju ispraćajnu riječ nad otvorenom rakom prvog hrvatskog predsjednika… To je čovjek čija riječ ima težinu i on smatra da je Plenković mentalni komunist, koji je transponirao u briselskog činovnika. Plenković ima pljesak ljevičara, on je ljevičarski djelatnik na privremenom radu u HDZ-u!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanec

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Raspudić o Greti Thunberg: ‘To je neka vrsta parareligioznog zanosa, dječjeg križarskog rata 21. stoljeća!’

Pojava 16-godišnje Grete Thunberg, zagovornice borbe protiv klimatskih promjena, za govornicom UN-a izazvala je veliku …