Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Iza lažnog poziva na krvavu revoluciju krije se obavještajno podzemlje!

Iza lažnog poziva na krvavu revoluciju krije se obavještajno podzemlje!

Ministar Kujundžić najavio je tužbe i obračun s „onima koji su dizali hajku“. Riječ je o svojevrsnom političkom presedanu. Političari na vlasti, obično demantiraju i kritiziraju novinare i opoziciju, ali rijetko kada ovako eksplicitno prijete.

Vlada Republika Hrvatske konačno pokazuje svoje pravo lice

Najava nekakvog obračuna i sudskih tužbi, eklatantan je primjer pritiska na sve neistomišljenike, buntovnike i nezadovoljne građane, kao i medije, čija je dužnost upozoravati na katastrofalno stanje u hrvatskom zdravstvu. Izgleda da se ministar Milan Kujundžić, nakon slabog odaziva građana na prosvjed koji je organizirala „Slobodna Hrvatska“, i potpore koju mu je dao premijer Andrej Plenković, osilio i razbahatio te sada kreće u osvetnički pohod. Kujundžić sada ima pravni dokaz, službeni nalaz obdukcije preminulog Mattea Ružića, koji mu omogućava progon svih medija i pojedinaca, koji su tvrdili da je Hitna pomoć zakazala. Pritom, uopće ne uzima u obzir brojna priznanja liječnika Hitne pomoći,  koji upozoravaju javnost da je situacija alarmantna. Loš i neadekvatan sustav Hitne pomoći, Kujundžić ne dovodi u nikakvu vezu s tragičnim ishodima, već dapače, papagajski ponavlja kako je sve bilo po pravilima službe.

Plenković i društvo su trenutno sigurni

Nema sumnje, maske su pale i ova vlast konačno pokazuje pravo lice. Iza mlakog i naizgled pomirljivog Plenkovića, skrivao se istinski karakter ove Vlade. Gospoda na vlasti ne mogu podnijeti kritiku, a još manje istinu o svojoj vladavini. Kap, koja je prelila čašu, možda su i jaja koja je Ivan Pokupec demonstrativno razbio na vratima Ministarstva zdravstva.  Netko se vjerojatno zabrinuo, jer ako danas lete jaja, sutra bi moglo i kamenje. Sve ovisi o tome koliko poniženja ovaj narod može istrpiti, bez da pusti glas, i izađe na ulicu. Kako sada stvari stoje, Plenković i društvo su sigurni i mogu nastaviti s redovnim aktivnostima destrukcije države i društva, poticanja iseljavanja i raznih marifetluka, koji im redovito padaju na pamet. Uništavanje malih poduzetnika, sljedeći je logični korak, a nakon toga, tko zna? Jedino što je sigurno, jest to da nitko nije siguran, osim ako nije uhljeb, sitni kotačić u ogromnom, autodestruktivnom reciklažnom, državnom stroju, koji razgrađuje samog sebe.

Građani se uče političkom aktivizmu, bude se potlačeni i razočarani

Što se tiče običnih građana, tu se više toliko i ne radi o zagovaranju nekih drugih političkih opcija ili čekanju mesija i novih „spasitelja“ , već o gorčini, prikrivenom bijesu i revoltu, koji se iz potpune nemoći pretvara u rezignaciju i psovanje na društvenim mrežama. Personifikacija takvog psihološkog stanja građana je Ivan Pokupec, supredsjednik „Slobodne Hrvatske“, stranke koja dosljedno provodi bunt protiv Vlade, ali nema pravu potporu građana. Pokupec bezuvjetno traži da Kujundžić napusti Vladu, a u slučaju da se to ne dogodi, tražit će raspuštanje Vlade i nove izbore. S Markovog Trga, Pokupec ostavlja dojam političkog marginalca s izrazito opasnim idejama. Naime, sve do sada, činilo se da osim takozvanih demokratskih izbora, drugi izbori ne postoje. Tvrdoglavi Pokupec slikovito pokazuje da postoji izbor djelovanja, kroz izražavanje javnog nezadovoljstva i građanski aktivizam, koji je legitimno sredstvo sudjelovanja svakog građanina, u svim bitnim događajima i društvenim promjenama.  Naravno, iako im neki to žele podmetnuti, Pokupec i Slobodna Hrvatska ne zagovaraju nasilje.

Tko stoji iza političke diverzije, lažne revolucije i poziva na nasilje?

Dugoročno gledano, Andrej Plenković i njegovi suradnici mogu opstati samo ako se trajno kompromitira ideja građanskog aktivizma i legalnih demonstracija protiv Vladine politike. Zato se netko dosjetio pokrenuti lažne prosvjede i takozvanu „Revoluciju-krvavu jesen. Obavještajne službe, trebale bi ispitati tko je pokrenuo grupe i stranice na društvenoj mreži facebook , u kojima se otvoreno poziva građane na nasilje, pa i ubojstva političara, na nekakvom tobože javnom suđenju, koje bi vodio sudac Mislav Kolakušić. Na žalost, postoji realna mogućnost da je upravo paraobavještajno podzemlje i pokrenulo ovu operaciju. Sudac Mislav Kolakušić, koji uživa veliki ugled među građanima, nema nikakve veze s pozivom na revoluciju koja bi trebala započeti 14.09.,  i zato se postavlja pitanje, kome u ovom trenutku odgovara širenje lažnih informacija i otvoreni poziv na nasilje? Ovom prilikom objavljujemo „screen shotove“ stranice i događaja „Revolucija-krvava jesen(javno suđenje političarima)“ iz kojih se jasno vide pozivi na oružanu pobunu. U trenutku općeg javnog nezadovoljstva, najgore što nam se može dogoditi, bilo bi nasilje na ulicama. Indikativno je da policija još nije reagirala, a događaju se na facebooku pridružilo gotovo 7000 građana. Na pojedinačne prijetnje i uvrede, promptno se privode osobe, ali na otvoreni poziv državnog udara i javnih egzekucija, zasad nema službenog odgovora. Čekaju li gospoda Plenković i Božinović taj famozni 14.09. da nas spase od „revolucionara“, koji su zapravo njima najpotrebniji?

Autor:Marin Vlahović/dnevno.hr
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Ljubiću, tko će koga, ako neće svoj svoga!

Nakon obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu rasplamsao se medijski rat na hrvatskoj desnici. Više …