Petak , srpanj 3. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / IZVANREDNO STANJE U HNŽ-u i ŽZH-u; na 15 dana obustavljen rad škola, visokoškolskih ustanova i vrtića, preporuča se izbjegavanje kretanja po ugostiteljskim objektima

IZVANREDNO STANJE U HNŽ-u i ŽZH-u; na 15 dana obustavljen rad škola, visokoškolskih ustanova i vrtića, preporuča se izbjegavanje kretanja po ugostiteljskim objektima

Krizni stožeri Ministarstava zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije na temelju naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donijela su odluku o obustavljanju rada u dječjim vrtićima, osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u trajanju od 15 dana.

Odgođena su također i sva održavanja kulturnih i sportskih događaja, kao i treninga na području Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije..

Iz Kriznog stožera HNŽ-a preporučuju pučanstvu da se, s ciljem zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, kao i Zavoda za javno zdravstvo  Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Istaknuto je kako su u posljednja 24 sata, na COVID-19 testirana tri građanina HNŽ, a dobiveni nalazi su negativni.

Preporuča se pučanstvu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i stranim državljanima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji da se, s ciljem zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, kao i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Svim učenicima u osnovnim i srednjim školama, studentima na visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije, kao i nastavnom osoblju preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja.

Za provedbu ove preporuke odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici malodobnih učenika, a za punoljetne osobe: učenike, studente, kao i nastavno osoblje navedena je osobna odgovornost.

Svom pučanstvu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i stranim državljanima koji trenutno borave u Hercegovačko-neretvanskoj županiji preporuča se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja.

Preporučamo svim državljanima Federacije BiH na području Hercegovačko-neretvanske županije koji žive ili rade u zemljama pogođenim novim koronavirusom (COVID-19) da ne dolaze u Hercegovačko-neretvansku županiju, zbog povećanja rizika od unošenja novog koronavirusa (COVID-19), a što bi dodatno moglo rezultirati pogoršanjem epidemiološkog stanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Preporuča se svom pučanstvu Hercegovačko-neretvanske županije ne putovati izvan BiH, a nikako u zemlje pogođene novim koronavirusom.

Svim osobama kojima je izrečena mjera radi sprječavanja širenja novog koronavirusa (COVID-19) sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti („Službene novine F BiH“ broj: 29/05), od strane nadležnih sanitarnih inspektora, nalaže se striktno pridržavanje mjera u predviđenom trajanju pod prijetnjom prekršajne i kaznene odgovornosti.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Nino Raspudić posvetio post supruzi Mariji: Borila si se kao lavica, a opet ostala dama. Ja sam više kao medvjed

Nino Raspudić objavio je zadnji “predizborni post” u kojemu je otkrio  kad  je odlučio da …