Nedjelja , siječanj 24. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Sve jači savez hrvatskih oporbenih stranaka

Sve jači savez hrvatskih oporbenih stranaka

Na današnjem sastanku Hrvatskog saveza HKDU-Hrast i HNL koji se održao u Čitluku, pristupile su još dvije političke stranke ovom bloku – Čapljinska neovisna stranka i HSP dr. Ante Starčević.

Na zajedničkom sastanku su nazočili predsjednici stranaka gosp. Mirko Vasilj (Čapljinska neovsna stranka) gosp. Petar Majić zamjenik predsjednika (HNL) i gosp. Pero Barbarić – Pepi (Hrvatski savez HKDU-Hrast). Na sjednici je telefonski sudjelovao i gosp. Milijan Nakić predsjednik HSP-a dr Ante Starčević.

Raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i nadolazećim predstojećim Općim izborima koji će se održati u listopadu 2018. g.

Posebna zabrinutost izražena je za sve alarmantniji trend iseljavanja Hrvata iz BiH. Nažalost sve je više onih ljudi koji odlaze, a da su egzistencijalno situirani, jer u ambijentu moralne političko-društvene kaljuže, gdje vlada mito, korupcija i ozračje straha i ucjena, ne vide perspektivu za sebe i svoju djecu – za život dostojan čovjeka. Ako aktualna vlast, koja je pored ostalog i najodgovornija za ovaj egzodus hrvatskog naroda iz BiH, hitno nešto ne učini te zaustavi ovaj pogubni proces, uzaludna je i borba oko izmjene izbornog zakona BiH jer Hrvata jednostavno više neće biti u BiH.

Ako kao narod svi zajedno ne prepoznamo važnost situacije u kojoj se Hrvati danas nalaze u BiH, bit ćemo zgaženi kao trava ravnodušnom nogom prolaznika.

Zato pozivamo sve političke stranke, sve društvene organizacije i sve pojedince iz svih društvenih slojeva, ako prepoznaju važnost političkog angažmana u ovom presudnom vremenu za naš opstanak i ako prepoznaju našu autentičnost, da se NE BOJE i da nam se pridruže u ovom pokušaju i pothvatu da na predstojećim općim izborima  2018. god zajedno pokušamo promjeniti ovu tešku društveno-političku situaciju na bolje. Ako  u tome ne uspijemo, nemojmo imati iluziju o boljitku jer ćemo svi zajedno završiti u Frankfurtu na Majni – a tamo ćemo biti samo statistički broj.

 

Čitluk, 8. studenog 2017. god.

Hrvatski savez HKDU-Hrast, HNL,

Čapljinska neovisna stranka i HSP dr Ante Starčević

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ljubo Bešlić bi mogao još neko vrijeme sjediti u fotelji gradonačelnika?

Stranke u Mostaru obavljaju razgovore o eventualnim koalicijama, dok se čeka konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. …