Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / sport / Javna televizija ostaje bez hrvatske nogometne reprezentacije: Prijenose bi mogla preuzeti jedna komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom!

Javna televizija ostaje bez hrvatske nogometne reprezentacije: Prijenose bi mogla preuzeti jedna komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom!

Kako smo već pisali nakon Svjetskog prvenstva hrvatska nogometna reprezentacija izgubit će se s ekrana Hrvatske televizije. Naime, Ligu nacija, koja počinje za manje od dva mjeseca, gledatelji u našoj zemlji trebali bi gledati na regionalnom Sportklubu.  Podsjetimo, Hrvatskoj televiziji plaćamo oko milijardu kuna godišnje RTV pristojbe, a s privatnim kanalima očito su izgubili bitku za Vatrene.

Izgubili su hrvatsku rukometnu reprezentaciju, Hrvatsku nogometnu ligu, gube i bitku za hrvatsku košarkašku reprezentaciju… Puno toga gube, no, RTV pristojba i dalje se svaki mjesec uredno plaća i uredno stiže do Prisavlja.  Kako smo već pisali, HRT je ostao bez prava na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ostali su i bez Lige nacija te bez kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

No, Sportske novosti navode kako će se utakmice, umjesto samo na programu koji omogućuju telekom operateri u svojim paketima, ipak moći gledati na Novoj TV.

Kako je Sportklub dio United Group – kompanije koja u vlasništvu ima i N1 televiziju, Domu TV te u regiji još cijeli niz kompanija iz medijskog i telekomunikacijskog sektora, i koja vodi preuzimanje Nove TV, jasno je da je ovakav rasplet oko prijenosa utakmica vrlo izvjestan, pišu Sportske novosti.

Čak ističu da postoji i neslužbeni dogovor da Nova TV prenosi sve utakmice koje se tiču hrvatske nogometne reprezentacije, dok bi Sportklub prenosio ostalo.

Podsjetimo, priča s kupnjom Nove TV se oduljila jer je Vijeće za elektroničke medije odlučilo kako ne postoje uvjeti da United Group kupi Novu TV, i to zbog nedopuštene koncentracije vlasništva zabranjene odredbom Zakona o elektroničkim medijima.

Sporno je bilo vlasništvo United Group nad Totalnom televizijom d.o.o. te je Vijeće zaključilo kako ta kompanija zbog toga ne može kupiti Novu TV, no ubrzo je United Group prodao Totalnu televiziju d.o.o. te je Vijeće za elektroničke medije nekoliko mjeseci poslije donijelo odluku da više nema nikakvih pravnih prepreka za kupnju Nove TV. U svibnju ove godine preuzimanje Nove TV odobrila je i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Više o vlasniku United Groupa pročitajte ovdje:

 

Izvor: narod.hr/Sportske novosti

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Šuker iznenadio izborom: Real Madrid imao je sjajnih napadača, ali zna se tko je ispred svih

Davor Šuker svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u Europi, a mnogi ga pamte po …