Nedjelja , srpanj 5. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Johan Giesecke: KARANTENA JE BESMISLENA JER KORONA NIJE OPASNIJA OD OBIČNE GRIPE!

Johan Giesecke: KARANTENA JE BESMISLENA JER KORONA NIJE OPASNIJA OD OBIČNE GRIPE!

Sjetite se kako su naši mediji napadali Šveđane da im je samo novac na pameti, da će se desiti velika tragedija i da će imati desetine tisuća mrtvih od korona virusa jer nisu proglasili karantenu i nastavili su relativno normalan život. Situacija je potpuno suprotna. Šveđani nisu uništili ekonomiju, a broj oboljelih i umrlih im je u drastičnom padu.

Jedan od glavnih stručnih savjetnika švedske Vlade u vrijeme pandemije je jedan od najistaknutijih europskih epidemiologa, Johan Giesecke. Giesecke je pet godina radio u WHO-u, a zatim je devet godina (od 2005. do 2014.) bio vodeći znanstvenik u Europskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

U video intervjuu za britanski The Post izjavio je da opća karantena nije dobro rješenje u borbi protiv korone. Smatra da su Velike Britanije, Hrvatska i druge europske zemalja zatvorile svoje stanovništvo bez opravdanog razloga. Ispravna politika je zaštititi samo stare i nemoćne što će dovesti do imuniteta krda. Smatra da rad Imperial Collegea nije najbolji jer je njihovo istraživanje pogrešno i zaključci koji su iz toga proizašli su previše pesimistični i zapravo netočni.

Krivulja se poravnanava onda kada umru oni najosjetljiviji. Prema njegovim predviđanjima, rezultati će na kraju biti slični za sve zemlje. COVID-19 je po njemu blaga bolest i slična je gripi, a novost je samo to što je uplašila ljude zbog masovne medijske histerije. Stvarna stopa smrtnih slučajeva zbog ove bolesti iznosi oko 0.1%.

flash.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

ILI JE PLENKOVIĆ BIOTERORIST ILI JE KORONA PRIČA PREVARA! Samoizolacija je poput poreza i kazni – samo za siromašne

Sve one priče o obveznom testiranju, mjerama distanciranja i sl. padaju u vodu kad je …