Četvrtak , veljača 27. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Još šest godina Putinove vlasti – za vrijeme svečane ceremonije ruski predsjednik prisegnuo na još jedan mandat

Još šest godina Putinove vlasti – za vrijeme svečane ceremonije ruski predsjednik prisegnuo na još jedan mandat

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je za vrijeme inauguracijske ceremonije prisegnuo na još jedan predsjednički mandat u trajanju od šest godina. Podsjetimo, Putin je prije dva mjeseca osvojio još jedne predsjedničke izbore te je pritom u potpunosti deklasirao konkurenciju osvojivši više od 70% glasova.

Novi mandat započinje tamo gdje je završio prethodni – glavni izazovi za Rusiju su i dalje stabilizacija ekonomije te sve veća geopolitička konfrontacija sa Zapadom.

Za vrijeme inauguracijskog govora Putin je istaknuo kako će se Rusija u idućih šest godina potvrditi kao snažni igrač na međunarodnoj sceni. Istaknuo je kako će iza nje stajati snažna vojska (iako se ruski obrambeni budžet počeo smanjivati, što je Putin već i ranije najavio) te kako će se kontinuirano raditi na poboljšanju životnih standarda za građane Rusije.

Na ceremoniji inauguracije okupili su se i pojedini strani uglednici, a među njima bio je i bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder koji ima dobre odnose s ruskim predsjednikom.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Slaven Letica: „KINESKA GRIPA“ U EUROPI I – HRVATSKOJ

Vijest da su u susjednoj Italiji korona virusom – do trenutka kada pišem ovaj osvrt …