Četvrtak , srpanj 9. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Jurčević: “Pupovac službeno predstavlja ratne zločince u Hrvatskom saboru!” Letica :”Divjak bi trebala djecu osloboditi terora učitelja Šolića!”

Jurčević: “Pupovac službeno predstavlja ratne zločince u Hrvatskom saboru!” Letica :”Divjak bi trebala djecu osloboditi terora učitelja Šolića!”

Gostujući u Bujici na Z1 televiziji dr. Josip Jurčević i dr. Slaven Letica, komentirali su još jedan provokativni nastup Milorada Pupovca u Hrvatskom državnom saboru, ali i skandalozne objave nastavnika Marka Šolića iz zagrebačke Osnovne škole ‘Matija Gubec’, koji je napisao da mu se “povraća od Vukovara”.

U Dalmaciji bi se za njega kazalo da je učen, ali da nije od velike pameti – započeo je Letica i nastavio o kontroverznom učitelju Šoliću: – Njegov slučaj pokazuje koje su krajnje konzekvence osiromašenja hrvatskog školstva za društvene i humanističke znanosti.

Neovisni politički i ekonomski analitičar Slaven Letica objasnio je u emisiji zašto Marka Šolića zove ‘Prva šapa’: – On je konceptualni fotograf, a objavio je i jednu seriju fotografija o životinjama, pod radnim nazivom ‘Prva šapa’, uz to je zaljubljenik u pečenje kolača i očito nije nevješt u informatici. Ali njegov um je osiromašen i nema nikakve povijesničarske, sociologijske i druge uvide i to što je napravio s Vukovarom je apsolutni kulturni skandal!

 

LETICA: ŠOLIĆ JE UČEN, ALI NIJE OD VELIKE PAMETI!

 

Prof. Letica je komentirao i činjenicu da Šolić nije dobio otkaz, kao svojedobno vjeroučitelj u istoj školi Krešo Bagarić, već samo opomenu pred otkaz: – Naravno, da se od resorne ministrice Blaženke Divjak – Smješke, ne može očekivati bilo što, osim jednog nekontroliranog smijanja, a ona je ta koja bi trebala osloboditi djecu njegova terora! To što je on napisao o Vukovaru, ali i u nekim ranijim statusima, pokazuje da je takav čovjek opasan za hrvatski obrazovni sustav.

Ruganje Vukovaru i njegovoj žrtvi od strane učitelja Marka Šolića u Bujici je prokomentirao i profesor suvremene povijesti, dr. Josip Jurčavić: – Šolić je dio sustava koji kriminalizira Domovinski rat, pretpostavljam da on nema nekih osobnih sjećanja na herojsko doba 90-ih. Institucije u Hrvatskoj već desetljećima kriminaliziraju Domovinski rat – od pravosuđa, do medija i obrazovnog sustava. Očigledno je da mu nedostaju elementarna znanja o našoj suvremenoj povijesti, jer je on ipak informatičar. Šolić je pravi uzorak onoga što nastane kada se vrijednosno i događajno izokrene istina o Domovinskom ratu. On je zapravo, žrtva teza o “ravnoteži krivnje” koju je preuzeo i Haaški sud.

I prof. Jurčević je prokomentirao otkaz vjeroučitelju Bagariću, koji je kritički govorio o Mesiću i Vesni Pusić te samo opomenu za Šolića, koji je vrijeđao žrtvu Vukovara: – Radi se o tipičnoj diskriminaciji i dvostrukim kriterijima. U istoj školi imamo vrlo sličnu situaciju, u kojoj se potpuno drukčije postupa.

 

PENAVA ODGOVORIO PUPOVCU I ŽESTOKO PROZVAO STANIMIROVIĆA!

 

Iz Knina se u Bujicu uživo javio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i komentirao slučaj Šolić: – To što je napisao je sablažnjavajuće! Kao i mnogo toga što se događa u Hrvatskoj. No, ipak je dobro to što je većina bespogovorno osudila takvo javno izražavanje osobe čija je dužnost odgajati naše mlade. Kao društvo smo ipak reagirali odgovorno i vjerujem da ćemo i ubuduće isto reagirati na takve incidente. Moje je mišljenje da osobi koja smatra da djeca srpske nacionalnosti ne trebaju ustati kada svira hrvatska himna, nema mjesta u obrazovnoj strukturi. I to treba vrijediti za svaku državu. U svakoj se državi, bez obzira na nacionalnost, treba poštivati njezine simbole.

Penava je komentirao i saborski istup Milorada Pupovca, koji je, stajući u obranu okupacijskog gradonačelnika Vukovara Vojislava Stanimirovića, izjavio da je i on “ratni zločinac,” ukoliko se tako može govoriti za Stanimirovića: – Trebali bi se svi zapitati zašto nikada u Hrvatskoj nema problema ni s jednom drugom nacionalnom manjinom – niti s Mađarima, niti s Talijanima, niti s Rusima, Nijemcima, nego uvijek imamo problem s pojedinim pripadnicima srpske nacionalne manjine?! Činjenica da ni jedan od pobrojanih naroda, osim srpskog, nije napao Hrvatsku državu 1991. godine.

Penava je prokomentirao Stanimirovićevu ratnu ulogu: – Nisam vidio ni jednog Mađara da je izjavio za vukovarsku bolnicu kako je pao “posljednji ustaški bastion”… Nisam vidio ni jednog Nijemca da je izjavio kako su na Ovčari završili “oni koji su glumili ranjenike”… Nisam čuo ni jednog Albanca da je izjavio kako djecu uče “neku svoju povijest”… Nisam čuo nikog drugog da osuđuje ‘Oluju’ i time negira državu u kojoj živi te vrijeđa većinski narod s kojim živi. Ima li veće mržnje, nego nazvati pogubljene ranjenike iz vukovarske bolnice “glumcima”?!

Penava je u javljanju u Bujicu oštro prozvao SDSS i nazvao Pupovčevu stranku “malignim tkivom”.

 

JURČEVIĆ: DORH JE ODUSTAO OD PROGONA STANIMIROVIĆA ZA RATNI ZLOČIN, UOČI SKLAPANJA KOALICIJE PLENKOVIĆA I PUPOVCA!

 

Prof. Jurčević je u nastavku ponovio svoja saznanja o Vojislavu Stanimiroviću: – On je bio okupatorski gradonačelnik Vukovara. Srbijanska agresija na Vukovar bila je teški zločin i biti u vrijeme te agresije “gradonačelnik”, znači biti dijelom zločinačkog sustava. Stranku Vojislava Stanimirovića i Milorada Pupovca – SDSS je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić. Njih dvojica službeno predstavljaju one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, a to znači i ratne zločince! Drago mi je što smo napokon čuli u Hrvatskom saboru da je Pupovac rekao “ja sam ratni zločinac”! Ima razloga osnovano sumnjati i za Vojislava Stanimirovića, ali i za Milorada Pupovca, posebno kada se radi o ubojstvu dr. Šretera, da je riječ o osobama koje se može nazvati ratnim zločincima.

S obzirom da je Pupovac sada vlast u Hrvatskoj, ne bi me iznanadilo da on svojim saborskih istupom želi potaknuti istragu DORH-a koja bi na kraju zaključila da ona nije ratni zločinac – sumnja Jurčević i podsjeća na slučaj Stanimirović: – Godine 2012. Karolina Vidović-Krišto i moja malenkost podigli smo kaznenu prijavu protiv Vojislava Stanimirovića, zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin. Imali smo konkretna svjedočenja i dokumente. Predmet je ležao u nekoj ladici DORH-a i oni su uoči sklapanja koalicije Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca, zaključili kako “nema elemenata” za pokretanje postupka protiv Stanimirovića!

 

KOME JE U INTERESU DA SE KOLINDA GRLI S VUČIĆEM?!

 

Gosti Bujice komentirali su i izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako “ne žali zbog Vučićeva posjeta Hrvatskoj” i da bi ga “opet pozvala”.

Jurčević: – Kolinda se jednostavno pogubila! Očito da joj je netko, u situaciji kada više nema izgleda za osvajanje drugog mandata, obećao pobjedu koju će osigurati neke vanjske silnice, kojima je u interesu da se Kolinda i dalje grli i ljubi s Vučićem.

Letica: – Ja bih volio da Vučić bude što duže na vlasti u Srbiji. I on i Dačić. Da mi budemo što duže u Europskoj uniji – bez Srbije. U Hrvatskoj je u modu došla neka vrsta običaja psovanja vlastite zemlje, sumnje u našu državu… Taj je trend utemeljila jedna nesretna figura – Igor Mandić, a mnogi su se na njega nadovezali.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanec

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Akademik Pečarić: Tko je izborni pobjednik: Pupovac ili Plenković?

Nije jednostavno odgovoriti na pitanje iz naslova. Škoro je upozoravao da je glas za Plenkovića …