Srijeda , kolovoz 12. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / KAKVO JE SELO AKO NEMA FAKULTET: U Vitezu se osniva privatni univerzitet s pet fakulteta

KAKVO JE SELO AKO NEMA FAKULTET: U Vitezu se osniva privatni univerzitet s pet fakulteta

Vlada Srednjobosanske županije usvojila je jučer odluku kojom se daje suglasnost za osnivanje Univerziteta “Epoha”, koje bi trebalo biti smješteno u okviru Poslovnog centra 96 u Vitezu.

Kako je rečeno, predviđeno je da novi univerzitet u svom sastavu ima fakultete informacijskih tehnologija, ekologije, te turizma i hotelijerstva, kao i fakultete pravnih znanosti, primijenjene ekonomije i dizajna.

Usvajanju odluke prethodila je rasprava, tijekom koje je postavljeno pitanje koliko je za SBŽ potreban novi privatni univerzitet te je istaknuto da bi trebalo osnovati stručno povjerenstvo koje će napraviti analizu postojećeg stanja, priopćeno je ovom prilikom.

Premijer Tahir Lendo kazao je da treba razmisliti kakva se poruka šalje otvaranjem još jednog univerziteta u SBŽ, naglašavajući da već postoje slučajevi da su se, u natječajima za pripravnike, tražile samo osobe koje su završile državne fakultete.

“Može ispasti da smo Vlada koja ‘štanca’ fakultete koje već imamo na našim postojećim sveučilištima. Postavlja se pitanje kakvu to poruku šaljemo” – kazao je Lendo, prenosi Klix.ba.

Ministrica obrazovanja Katica Čerkez istaknula je da je županijsko stručno povjerenstvo već dalo pozitivno mišljenje na elaborat sveučilišta “Epoha” i da je njena obveza bila proslijediti odluku o davanju suglasnosti za osnivanje na sjednicu Vlade.

“Voljela bih i ja da se ne bavimo ovim, ali je, što se tiče ovog prvog koraka, odnosno formalno-pravnih uvjeta, sve u redu. Međutim, Vlada može zauzeti stav hoće li odobravati otvaranje novih fakulteta u SBŽ” – kazala je Čerkez.

dnevno.ba

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Ni u ratu se nisu nosile bijele ili crvene majice…

Ne stišava se bura oko obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu. Političari (oni …