Četvrtak , ožujak 22. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Karolina Vidović Krišto – Republika Srbija strahuje od hrvatskog potraživanja ratne odštete?

Karolina Vidović Krišto – Republika Srbija strahuje od hrvatskog potraživanja ratne odštete?

Mediji u Republici Srbiji konstantno objavljuju članke kojima nastoje sebe i druge uvjeriti kako nisu bili agresori – da nisu jadni, bili bi smješni. Međutim, ne čine to samo njihovi mediji, nego i njihov republički vrh, s pozicija predsjednika, premijera i ministara. Vidović Krišto naglašava kako prije dolaska Nikolica i Vucica na vlast, a to je ujedno i vrijeme prije presuda generalima Gotovini i Markaču, ali i prije međunarodne presude za genocid u Hrvatskoj u kojoj je jasno potvrđena vojna agresija Republike Srbije na Hrvatsku, službena politika Republike Srbije do tada nije javno, s pozicije službenih pozicija vlasti, osporavala agresiju na Hrvatsku. Međutim od 2012. g. naovamo njihova retorika i agresivni ispadi u svrhu osporavanja činjenica o vojnoj agresiji Republike Srbije na Hrvatsku sve su učestaliji, pogotovo u zadnje vrijeme. Je li riječ o propagandi temeljenoj na strahu od konačnog hrvatskog potraživanja ratne odštete, ili nešto drugo, ostaje vidjeti, zaključila je Vidovic Kristo. U drugom dijelu govorila je o eskalaciji situacije u Kataloniji te istaknula kako je iznad svega pravo na samoodređenje imperativno načelo djelovanja. HRT 1, Dobro jutro, Hrvatska 6. listopada 2017.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=269&v=IRmmDM-8nhI
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Antun Babić – Poziv članovima HDZ-a – skinite Plenkovića i spasite Hrvatsku

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, 1990. vratio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *