Subota , studeni 28. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Koalicija ‘Mostar moj dom’ – “Nada i optimizam za europski Mostar”

Koalicija ‘Mostar moj dom’ – “Nada i optimizam za europski Mostar”

Cilj naše kampanje je Mostar vratiti njegovim građanima, probuditi im nadu i dati im optimizam koji im itekako treba, ali i postići da Mostar bude sastavni grad Zapadne Europe, istaknuo je u petak nositelj liste Koalicije “Mostar moj dom” za gradsko područje Jugozapad Željko Asić na početku izborne kampanje u Mostaru, javlja FENA.

Na konferenciji za novinare Koalicije “Mostar moj dom” koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, Asić je istaknuo kako nepravda i ekonomska situacija, odnosno nedostatak radnih mjesta tjeraju mlade iz Mostara.

– Svi mladi odlaze u zemlje Europske unije i zato smo napravili program kojim težimo da Mostar bude sastavni grad Zapadne Europe, a zbog toga je i naš slogan “Mostar na zapad”. U tom programu naglasili smo vrlo važnu stvar, a to je da sva javna poduzeća i institucije budu jedan holding i da tim holdingom upravlja Gradsko vijeće. Svim političkim strankama u Gradskom vijeću predložit ćemo da potpišu ovaj naš gospodarski program i prije izbora – istaknuo je Asić.

Također je naveo kako ova Koalicija teži da u urbanoj sredini Mostara ne bude parking mjesta.

– Aktualni, nelegalni gradonačelnik potrošio je silne novce na pravljenje parking mjesta umjesto da tu bude zelena površina i da se na mjestu gdje bi trebala biti dvorana napravi ogroman parking s nekih 2.000 do 3.000 parking mjesta. To je vizija ove Koalicije -mišljenja je Asić.

Nositelj gradske liste spomenute Koalicije iz HKDU-Hrast Bernardin Pandža kazao je kako je prioritet ove Koalicije zadržati mlade u Mostaru.

– To možemo realizirati samo ako im omogućimo zapošljavanje, kako bi mogli zarađivati za život. Ostanak u Mostaru znači pokretanje proizvodnje, poticaj za poljoprivrednike, povlačenje sredstava iz EU fondova za razvoj grada, dovođenje stranih investicija, a onda svakako slijede pitanja uređenja grada, kako bi Mostar bio dostojan za življenje. Također je važno i sigurnosno pitanje jer Mostar je turistički grad i trebamo raditi na strategiji sigurnosti za naše sugrađane, ali i turiste i investitore, jer nitko ne želi poslovati u nesigurnim uvjetima – kazao je Pandža.

Prioriteti su također, dodaje Pandža, i ekologija, zaštita rijeka i riječnih korita, izgradnja kolektora te rješavanje problema odlaganja otpada.

– Nikada više ne smijemo dopustiti da grad bude zatrpan smećem. Mnogo je posla i pitanja, tražit ćemo odgovore na sve i ne bojimo se posla, radit ćemo za boljitak našeg grada i naših sugrađana – poručio je Pandža.

On je ocijenio kako je Mostar proteklih dvanaest godina ‘grad na infuziji’.

– U proteklih dvanaest godina vratili smo se stoljećima unatrag i svjedoci smo da mladi, obrazovani ljudi odlaze sa svojim obiteljima. Imamo grad u koji se ne ulaže, nema proizvodnje, ostale su samo uslužne djelatnosti. Nema strateških ulaganja ni zapošljavanja. Vrijeme je da svoju sudbinu uzmemo u svoje ruke, izađemo na izbore i biramo ljude koji su se spremni boriti za bolji Mostar, a koji je grad milijun mogućnosti – podvukao je Pandža, izvješćuje FENA.

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Donald Trump prvi put najavio da će priznati Bidenovu pobjedu, ali pod jednim uvjetom

Donald Trump je po prvi put izjavio kako će, ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena, …