Ponedjeljak , siječanj 25. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Koalicija MOSTAR MOJ DOM: Regija Mostar – Europska regija cvijeća

Koalicija MOSTAR MOJ DOM: Regija Mostar – Europska regija cvijeća

Koalicija „Mostar moj dom“ koju  čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast , u sklopu kampanje „ Narod govori, mi slušamo “, a pridržavajući se epidemioloških mjera, jučer je imala druženje sa mještanima mjesne zajednice Ortiješ, gdje su mještani upoznali kandidate koalicije o svojim problemima, sa kojim se svakodnevno suočavaju.

Stanovnici  Ortiješa posebice su istakli masovni odlazak cijelih obitelji iz ovog prigradskog naselja, te su posebno istakli da nakon gašenja Aluminija od strane vladajuće stožerne iseljeničke stranke iz prognaničkog dijela Ortiješa odselilo preko 30 obitelji, te da u tom dijelu Ortiješa od 75 kuća 30 su skroz prazne. Osim nedostatka radnim mjesta građani su istakli i lošu infrastrukturu, posebice cestovnu, te kada počnu poznate mostarske jesenske kiše da se stvore tolike lokve da se sa automobilima ne može doći do kuće. Mještani su izrazili određenu dozu pesimizma da se može išta promijeniti na bolje, ali da se ne predaju i da će pokušati glasovanjem za hrvatske oporbene stranke ublažiti iseljavanje iz Ortiješa.

Kandidati koalicije „Mostar moj dom“ su sa velikom pažnjom saslušali šta tišti mještane Ortiješa, a u ime koalicije mještanima gospodarski program koalicije predstavio je Lazo Raič, nositelj list za gradsko područje Jug: „Razumijemo probleme mještana Ortiješa, prvo što će biti naš rad u Gradskom vijeću je stavljanje asfalta  do svih kuća u Ortiješu, bez obzira na stranačku ili nacionalnu pripadnost. O utrošku novaca  za gradsko područje Jug odlučivati će dva novo izabrana vijećnika sa područne liste Jug i ja sam uvjeren da uz vašu potporu ću ja biti taj jedan, a vama ću biti dostupan od 0 do 24 sata , svih 365 dana u godini. Koalicija „Mostar moj dom“  je izradila gospodarski program kojim se konkretno potiče otvaranje novih radnih mjesta, prvenstveno to mislimo na osnivanje Holdinga od svih javnih poduzeće i ustanova u vlasništvu Grada Mostara, čime bi se napravile velike uštede, a i spriječile malverzacije sa javnim nabavkama. Također i zapošljavanje u Holdingu bilo bi puno transparentnije nego što je sada slučaj, gdje  imamo  možda i najteži oblik nepotizma u cijeloj Europi.  Kroz Holding , točnije kroz buduću podružnicu Holdinga , sadašnje JP Parkovi, pokrenutu ćemo projekat Regija Mostar – Europska regija cvijeća, gdje ćemo po uzoru na europske gospodarske regije , promovirati mostarsku regiju kao regiju cvijeća i gdje će moći svoju egzistenciju naći veliki broj Mostaraca. Do rata u Mostaru se proizvodilo 25 000 000 cvjetova što je bilo 25% potreba tadašnje države, sada se na ovoj branši otvaraju još puno veće mogućnosti, jer u jugoistočnoj Europi nema niti jedna regija cvijeća, te se iz pretpristupnih fondova europske unije mogu za ovaj projekat povući velika sredstva.“

                                                                                                                         Koordinator  Koalicije

                                                                                                                           Prof. Vinko Drinovac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: RADIKALAN POTEZ…

Bili su ribari, ribari koji su ribarili na Galilejskom jezeru. Jezero je bilo bogato ribom …