Nedjelja , siječanj 24. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / NA KRAJU TURISTIČKE SEZONE – Stranci mogu u BiH, ali samo ako su negativni….na koronavirus

NA KRAJU TURISTIČKE SEZONE – Stranci mogu u BiH, ali samo ako su negativni….na koronavirus

Vijeće ministara donijelo je Odluku o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uvjetom da imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Stranci koji ispunjavaju uvjete za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 sati.

Vijeće ministara također je donijelo Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima, kojima je za ulazak u BiH potrebna viza, ponovno omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH omogućeno da nastave postupke zaprimanja i obrade zahtjeva.

Utvrđen Plan prijema kadeta u GPBiH

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo Odluku o utvrđivanju Plana prijema kadeta u policijske agencije na razini institucija Bosne i Hercegovine u 2020. godini, kojim je predviđeno zapošljavanje 300 kadeta u Graničnu policiju BiH do kraja travnja 2022. godine.

Prema planu, prva grupa od 125 kadeta za čin policajca i 25 kadeta za čin mlađeg inspektora trebalo bi započeti školovanje 1. siječnja 2021. godine, a zaposliti se u rujnu 2021. (policajci), odnosno u svibnju 2021. (mlađi inspektori).

Druga grupa od 125 kadeta za čin policajca i 25 kadeta za čin mlađeg inspektora trebalo bi započeti školovanje 1. listopada 2021. godine, a zaposliti se u svibnju 2022. (policajci), odnosno u februaru (mlađi inspektori).

Europska komisija je u sklopu projekta pomoći BiH u upravljanju migracijama ,,IPA Special measures III”, između ostalog, odobrila financiranje troškova osnovne obuke za 300 kadeta Granične policije u iznosu od 2 250 000 KM. Ova sredstva će biti operativna u rujnu 2020. godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ljubo Bešlić bi mogao još neko vrijeme sjediti u fotelji gradonačelnika?

Stranke u Mostaru obavljaju razgovore o eventualnim koalicijama, dok se čeka konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. …