Ponedjeljak , kolovoz 3. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / KREĆE OTPUŠTANJE RADNIKA: ‘Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica Konzuma’

KREĆE OTPUŠTANJE RADNIKA: ‘Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica Konzuma’

‘Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama period u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo profitabilnost Konzuma. Konzum će ostati živjeti i svako će jutro dočekivati svoje kupce’, kazao je predsjednik uprave Konzuma

Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je otpuštanje radnika i zatvaranje trgovina nakon što je s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom obišao novootvorenu trgovinu Konzuma u Supetru na Braču.

 “Svake godine smo neke prodavaonice smo obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti sukladno zakonu. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica”, kazao je Ledić i potvrdio da će dio radnika iz tih prodavaonica biti otpušten, javlja dnevnik.hr

Ledić je rekao i da će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačen u druge trgovine, a istaknuo je da su uoči sezone trgovine Konzuma pune: “Sve bitne robe imamo. Prodavaonice su spremne za sezone. Svi dobavljači i dalje su spremni na suradnju. Svi će poštivati ugovor. Radimo na redefiniranju stavri koje nisu štimale u posljednjih nekoliko mjeseci. Manje više smo sve probleme riješili”.

Iz dana u dan imaju sve bolje rezultate, a Ramljak je istaknuo da je otvaranje nove poslovnice velika stvar za dobavljače Konzuma: “Bitno je da vide da će Konzum dok bude smanjivao broj trgovina, istovremeno raditi na otvaranju novih. Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama period u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo profitabilnost Konzuma. Konzum će ostati živjeti i svako će jutro dočekivati svoje kupce”.

Upitan je li još koja banka potvrdila da će sudjelovati u kreditiranju Agrokora, Ramljak je kazao kako se s bankama trenutno vode razgovori te da Sberbank mora sam odlučiti želi li participirati u kreditu.

Potvrdio je da je sjeo prvi novac od kredita, ali još nije potrošen te se osvrnuo na prodaju imovine kazavši: “Jahte i helikopteri se prodaju, ima jako puno zainteresiranih. Ne biste vjerovali”.

Autor: dnevno.hr
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Miletić: ‘HOS je jedina postrojba u Hrvatskoj vojsci u kojoj nijedan član nije počinio nijedan zločin’

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić gostovao je na N1 Za kakve će se politike zalagati …