Petak , srpanj 10. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Kreće potraga za naftom i plinom u FBiH

Kreće potraga za naftom i plinom u FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine objavit će u listopadu međunarodni javni poziv za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u FBiH.

Raspisivanju poziva prethode promocije na kojima će biti predstavljen potencijal blokova za koje se raspisuje koncesija te zakonski uvjeti i dr. Blokovi obuhvaćaju prostor Panonskog bazena i Dinarida, odnosnon, Posavsku i Tuzčansku županiju te HNŽ i ŽŽH.

Prva promocija se održava u Sarajevu, 1. listopada, a potom u Ankari, Londonu i Budvi. Natječajna dokumentacija za objavljivanje javnog poziva za dodjelu koncesije je završena u roku, a postupak javnog nadmetanja će biti proveden za četiri bloka na prostorima Panonskog bazena i Dinarida.

Ukupna površina bokova je 4951 km2 od kojih dva obuhvaćaju prostor Posavsku županiju (blok BiHPo1 površine 110 km2 na području Odžaka, i blok BiHPo2 površine 93 km2 na području Orašja i Domaljevca). Treći blok obuhvaća sjeverni dio Tuzlanske županije (blok BiHTz, 1511 km2), a četvrti prostor Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije (blok BiHD1, 3237 km2).

Preuzimanjem natječajne dokumentacije, naftne kompanije će imati rok od pola godine za pripremu i dostavljanje ponuda Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, priopćeno je iz Vlade FBiH.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Još jedna noć prosvjeda, nasilja, vatre i suzavca u Beogradu (VIDEO)

Nekoliko tisuća nezadovoljnih građana okupilo se i u srijedu poslijepodne na ulicama Beograda kako bi …