Nedjelja , srpanj 12. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Kreće Vrdoljakova tv serija o junaku Domovinskog rata – generalu Gotovini

Kreće Vrdoljakova tv serija o junaku Domovinskog rata – generalu Gotovini

Nakon igranog filma Antuna Vrdoljaka „General“, kojeg je dosad pogledalo više od 100.000 gledatelja, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 9. prosinca na I. programu od 21.04 sata  počinje prikazivati i tv seriju s istim naslovom.

Serija će imati osam nastavaka, a svaki će biti u trajanju od 50 minuta.

Tv serije i filmovi Antuna Vrdoljaka bili su odlično primljeni od strane gledatelja, pa smo posve uvjereni da će i ova serija potući sve rekorde.

Poglavito nas raduje što je ovo djelo vezano uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno uz život i slavne vojniče dane legendarnog Gotovine, koji je uhićen 7. prosinca 2005. u Španjolskoj i koji je zbog navodnih ratnih zločina nakon dugogodišnjeg suđenja u Haagu oslobođen.

Gotovina je živio u Francuskoj, ali čim je saznao za velikosrpsku agresiju napustio je tu državu i priključio se pobjedničkoj hrvatskoj vojsci na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom i vojskovođom dr. Franjom Tuđmanom.

Scenarij i režiju potpisuje Antun Vrdoljak, fotografiju Vjekoslav Vrdoljak, montažu Alfred Kolombo, dok glume:  Goran Višnjić, Nataša Janjić,  Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević,  Goran Navojec, Tarik Filipović, Boris Svrtan i drugi.

Serija i film inspirirani su knjigom Nenada Ivankovića-„Ratnik-pustolov i general“.

Inače, film „General“ osim u Hrvatskoj doživio je veliki uspjeh i u  Australiji, dok će ga uskoro imati prilike gledati i u Kanadi, SAD i Njemačkoj.

Mladen Pavković

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

“Sva bagra u Skupštini je glasala za (cjepiva)”, ljutito objašnjava dr. Jovana Stojković (VIDEO)

Javila se dr. Jovana Stojković koja, bez dlake na jeziku, objašnjava kako su cjepiva postala …