Subota , siječanj 16. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Le Pen još jednom pljunula u lice EU-u: ‘Maknite tu zastavu iz studija, ja želim voditi Francusku ne EU!’

Le Pen još jednom pljunula u lice EU-u: ‘Maknite tu zastavu iz studija, ja želim voditi Francusku ne EU!’

Marine Le Pen svoju kampanju temelji upravo na borbi protiv EU

Kandidatkinja Nacionalne fronte za predsjednicu Francuske Marine Le Pen uspjela je još jednom iznenaditi svojom odlučnošću u borbi protiv EU-a. Tako je Le Pen tijekom intervjua za jednu televizijsku kuću zatražila da se makne zastava EU-u iz studija.

Podsjetimo Le Pen svoju kampanju temelji i na odlučnosti da izbavi Francusku iz ralja EU-a tako da će čim stupi na vlast raspisati referendum o izlasku iz EU-a.

Zahtjev Marine Le Pen da se ukloni zastava sa zvijezdama otkrio je novinar odmah na početku.

“Kao uvjet za ovaj intervju zatražili ste da uklonimo zastavu EU-a iz studija koja je trebala stajati iza vas”, kazao je novinar Gilles Bouleau, na što je Le Pen odgovorila:

“Želim biti predsjednica Republike Francuske, a ne Europske komisije, k tome još vjerujem da je EU naštetila našoj zemlji, našim ljudima, na ekonomskoj i društvenoj razini otvarajući granice”, kazala je Le Pen.

Le Pen je u kampanji isticala i kako želi ukloniti zastavu EU iz svih državnih zgradatako da ovo nije bilo iznenađujuće, ali je potaknula žestoku raspravu na društvenim mrežama pa i reakciju Europske komisije Francuska na Twitteru.

“Ponosni samo na našu zastavu, simbol jedinstva, soldiranosti i humanosti među narodima Europe. Ne skrivajmo je.”

Prikaži sliku na Twitteru

Predsjednik Nacionalne fronte uzvratio je prilično neugodan tvit. “Vidjet ćete, ubrzo ćemo zabiti vašu oligarijsku krpu u ormar” napisao je Florian Philippot.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Sindikati zdravstva u štrajku, Vlada poziva na pregovore, ostali osnivači SKB-a šute, a pacijenti čekaju na liječenje

Vlada poštuje zdravstvene djelatnike i cijeni njihovu ulogu, te je neupitno potrebno čim prije usuglasiti …