Četvrtak , srpanj 9. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Los Angeles Times odabrao Međugorje kao destinaciju koju treba posjetiti 2020. godine

Los Angeles Times odabrao Međugorje kao destinaciju koju treba posjetiti 2020. godine

Između deset odličnih destinacija koje treba uzeti u obzir 2020. godine odabrali su – MEĐUGORJE!


Ovu uistinu zadivljujuću vijest objavila je jedna od najvećih američkih dnevnih novina a Međugorje je kao vjersko odredište jedino takvo na listi.

Popularne američke dnevne novine La Times odabrale su Bosnu i Hercegovinu kao jednu od najpoželjnijih destinacija koje morate posjetiti u 2020.godini.

La Times ističe kako je rat u Bosni završio u prosincu 1995., a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela novo poglavlje s rastućim turizmom. Navode i kako je prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak posjetitelja povećao s 11% na 1,2 milijuna.

Ovdje (po abecednom redu) je 10 mjesta koja bismo voljeli vidjeti u narednoj godini, a vjerujemo da biste i vi, piše na mrežnim stranicama La Times-a gdje su na prvom mjestu istaknuli BiH.
Naveli su i gradove koje je poželjno obići; glavni grad -Sarajevo, čija stara četvrt uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju stoljećima unazad te Mostar kojeg su istaknuli kao mjesto održavanja zimskih olimpijskih igara 1984.godine, uništenog u ratu ranih 90-ih te ponovo izgrađenog 2018. Dalje su u opisu naveli znamenitosti poput Mosta u Mostaru, izgrađenog u 16. stoljeću, uništenog 1993., a obnovljenog 2004., te ga istaknuli kao domaćina ljetnih glazbenih festivala. Istaknuli su i neke zanimljive događaj poput tradicionalnog takmičenja u skokovima u vodu sa Starog mosta.

I ono čemu se iznimno radujemo što su između Egipta, Kanade, Japana, Maldiva …odabrali Međugorje kao destinaciju koju treba posjetiti u 2020.godini. U opisu su naveli kako se Gospa prvi puta ukazala na Brdu Ukazanja te su istaknuli kako je papa Franjo odobrio  hodočašća.

Dužni smo napomenuti da je malo Gospino mjesto u kojem se Gospa ukazuje već 36 godina jedino vjersko odredište koje su stavili na svoju listu.

Izvor: međugorje.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Akademik Pečarić: Tko je izborni pobjednik: Pupovac ili Plenković?

Nije jednostavno odgovoriti na pitanje iz naslova. Škoro je upozoravao da je glas za Plenkovića …