Srijeda , kolovoz 12. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Lovrinović iznio šokantno predviđanje za budućnost političke scene!

Lovrinović iznio šokantno predviđanje za budućnost političke scene!

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) odbacio je u srijedu mogućnost sudjelovanja u preslagivanju Vlade ustvrdivši da su HDZ i Most stvorili političku nestabilnost, kao i prostor za političku trgovinu, što, smatra, treba prekinuti te je poručio da su izvanredni parlamentarni izbori najpoštenija opcija ukoliko premijer Andrej Plenković ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu.

“Neću sudjelovati u preslagivanju. HDZ i Most su stvorili političku nestabilnost i vidimo da su i građani i poduzetnici nezadovoljni. Ovo je situacija koju nitko ne želi jer destabilizira društvo i gospodarstvo i u tome ne želim sudjelovati. Oni su stvorili prostor i za možebitnu političku trgovinu i mislim da ovo treba prekinuti”, rekao je Lovrinović novinarima u Saboru.

Upitan bi li stavio potpis na raspuštanje Sabora, odgovorio je kako je najpoštenije, ukoliko premijer ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu, pristupiti raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora.

“Ako nam je sudbina da tražimo stabilnost kroz nestabilnost, onda pristajem na to. Na to moramo svi pristati”, dodao je.

Ustvrdio je da u Saboru i Vladi kronično nedostaju rješenja. Nema, kaže, niti političke kulture i ako ne bude dokazane većine, jedino rješenje su izvanredni izbori. Smatra da ni eventualno formiranje manjinske Vlade ne bi bilo rješenje. “Nemamo političke kulture niti iskustva i to bi bilo veoma nestabilno”, poručio je.

Na razgovoru s premijerom Plenkovićem, kaže, nije bio.

O opciji vlade nacionalnog spasa nije razmišljao, no sumnja da je ona u ovom trenutku moguća jer vidi da nema spoznaje o težini problema.

Mišljenja je i da idućih desetak godina neće biti Vlade i Sabora koji bi mogli trajati četiri godine.

direktno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Hrvatski akademici opet šute

U vrijeme kad svi govore i pišu o 25-toj obljetnici Vojno-redarstvene operacije Oluja, članovi Hrvatske …