Ponedjeljak , rujan 28. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Kultura / Luč Hrvata u Mostaru

Luč Hrvata u Mostaru

U organizaciji Narodne knjižnice HNŽ Mostar najavljeno je predstavljanje knjige LUČ HRVATA autora Ante Nadomira Tadića Šutre.

Ante Nadomir Tadić Šutra, pjesnik je iz kraljevskog grada Knina gdje živi i djeluje, profesor komunikoloških predmeta i umirovljeni je časnik HV. Objavio je deset samostalnih knjiga poezije, na desetke znanstvenih i stručnih radova, te je zastupljen u brojnim antologijama i skupnim knjigama. Neke pjesme su mu zastupljene u školskim udžbenicima, a brojne pjesme su otpjevane od poznatih klapa. Predsjednik je Kulturnog vijeća grada Knina, član je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i Društva hrvatskih skladatelja. Brojne pjesme su mu nagrađene.

Predstavljanje će se održati u Galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače dana 26.svibnja 2017. godine (petak) s početkom u 19,00 sati, a u programu uz autora sudjeluju ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ Julijana Pavlović i književnica Anita Martinac.

Luč Hrvata je deseta knjiga Ante Nadomira Tadića Šutre i uz nju je snimio i CD na kojemu su, uz poeziju, i uglazbljene pjesme Ne daj se Cetino, Stina pradidova … (pjevaju Klapa Intrade).

… „ Ja sam stina kralja Zvonimira-

hrvatska san od vika i vikova.

darujte mi, braćo, malo mira,

ja san stina vaši pradidova.“

 

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Krešimir Jakumetović: U prirodi možemo osjetiti koliko nas Bog ljubi

Priroda. Ta netaknuta Božja priroda. Zelena prostranstva, bijeli vrhunci planina koji se propinju k nebu, …