Srijeda , siječanj 22. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Luka Modrić ušao u nogometnu povijest: U istoj godini spojio nagrade za najboljeg nogometaša SP-a, FIFA-e i France Footballa

Luka Modrić ušao u nogometnu povijest: U istoj godini spojio nagrade za najboljeg nogometaša SP-a, FIFA-e i France Footballa

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije postao je prvi nogometaš koji je u istoj godini proglašen najboljim igračem svjetskog prvenstva, te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i France Footballa.

 

Premda je nogometa povijest puna velikana nitko do sada u istoj godini nije osvoji tri najvažnija pojedinačna priznanja. Luka je prvi koji je spojio nagrade za najboljeg nogometaša SP-a, FIFA-e i France Footballa.

Embedded video

Naravno, kako sve nagrade nisu pokrenute u isto vrijeme to se odnosi na razdoblje od 1991. godine kada je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prvi put službeno izabrala najboljeg nogometaša godine. Najbolji igrač svjetskog prvenstva službeno se bira od 1982. godine, dok je Zlatna lopta France Footballa prvi put dodijeljena 1956. godine.

Sve tri nagrade dijele se od 1991. godine, s tim da su od 2010. do 2015. France Football i FIFA zajedno dijelili nagradu. U tom razdoblju održano je sedam svjetskih prvenstava i samo je Luka spojio sve tri ‘kante’.

SP FIFA FRANCE FOOTBALL

2018 MODRIĆ MODRIĆ MODRIĆ

SP FIFA/FRANCE FOOTBALL

2014 Messi C.Ronaldo

2010 Forlan Messi

SP FIFA FRANCE FOOTBALL

2006 Zidane Cannavaro Cannavaro

2002 Kahn Ronaldo Ronaldo

1998 Ronaldo Zidane Zidane

1994 Romario Romario Stoičkov

Izvor: narod.hr/hina

glasbrotnja.net

 

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Vodopad Kravica zanimljiv posjetiteljima iz cijelog svijeta

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, koji je jedan od najljepših u Europi i izuzetno atraktivna turistička …