Ponedjeljak , rujan 28. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Luksuzna zdanja bivših političara iznajmljuju se za basnoslovne cifre

Luksuzna zdanja bivših političara iznajmljuju se za basnoslovne cifre

Sjećate se Veljka Ostojića? Ministra turizma koji je posrnuo zbog priče o malverzaciji sa zemljištima. E pa danas živi znatno mirnijim, ali i unosnijim stilom života.

Ekonomski stručnjaci kažu da je jedan od najvećih hrvatskih problema nezaposlenost, pa bi stoga za sve nezaposlene u našoj zemlji bilo najbolje da se opredjele za kakvu političku opciju koja će ih gurati, gurati, a zatim i visoko pogurati osiguravajući im sigurnu i spokojnu budućnost. Veliki su mozgovi ti naši političari, a neki od njih spretniji su od drugih. Jedan od onih spretnijih od drugih svakako je bivši imotski gradonačelnik Ante Đuzel, čovjek koji u svojem kraju ima prave dvore. Đuzelovi dvori smješteni su u ulicu Duveruša u Imotskom, gdje je prije godinu dana nikla raskošna vila. Riječ je o objektu koji se prostire na oko 500 kvadrata. A uz to ima sedam soba, osam kupaonica, a u njemu može boraviti do 20 ljud. Kuća posjeduje i teniski teren, neizostavnu teretanu i saunu, masažnu kadu te bazen od oko sto kvadrata.

Tu je i parking za šest osoba. Inače, Đuzel je u gradnju zajedno sa bratom uložio skoro pola milijuna eura, a u vrijeme kada je kuća podizana radio je kao gradonačelnik za plaću od oko 12.556 kuna. Valja međutim znati, da je baš u to doba gradnju ovog velebog znanja s basnoslovnim pogledom na Imotsko polje i Biokovo sufinancirala čak i Vlada. Ukoliko vam je dah zastao i poželjeli ste odmoriti mozak u Đuzelovim dvorima, još jednom duboko udahnite jer tjedan dana u špici sezone stoji 51.760 kuna. U drugim terminima, najam je 23.879 kuna.

Sjećate se Veljka Ostojića? Ministra turizma koji je posrnuo zbog priče o malverzaciji sa zemljištima. E pa danas živi znatno mirnijim, ali i unosnijim stilom života. U istarskom selu Zamask podiao je Villu Vistu koja ima kategoriju pet zvjezdica, a prema podacima s internetskih stranica ondje možete uživati uz kamin i bazen, te privatni vrt s povrćem. U špici sezone za čari Ostojićeve vile valja iskeširati 41 tisuću kuna za tjedan dana odmora.

Kako i ne kada je riječ o 250 kvadrata, oko kojih se bivši ministar dobrano naznojio, jer kako drugačije objasniti činjenicu da je svoje raskošno zdanje gradio u vrijeme dok mu je plaća bila 18.600 kuna. I Darko Lorencin pobjegao je od politike, pa tako bivši ministar turizma zainteresiranima nudi kuću u Donjoj Kalčini, također u Istri. Kuća uskoro ide u najam, a riječ je o 135 m2. Dvije kuće, dvije kupaonice i sauna ono su što Lorencin nudi. Da mu u politici baš ne ide Ivo Baldasar shvatio je malo prekasno, ali premda nos za politiku nema onaj za biznis dobro mu radi.

Nedaleko od Splita u Brštanovu u Dalamtinskoj zagori sagradio je vilu koja se reklamira kao open space kuća, uz bazen i voćnjak, posjetitelji se mogu osladiti i u vinogradu. Desetak tisuća kvadrata na koliko se imanje prostire zapravo je obiteljska imovina Baldasarove žene Snježane, a poželite li ondje predahnuti ponesite oko 1500 kuna za noć.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: KADA VAS SVI PRETEKNU…

(Matej 21,28-32) Farizeji su se naučili postavljati pitanja. Nisu navikli da netko njih bilo što …