Petak , listopad 23. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Maks Slaviček – Sram vas bilo gđo Kitarović, pljunuli ste na naše rane, naše žrtve i naše mrtve

Maks Slaviček – Sram vas bilo gđo Kitarović, pljunuli ste na naše rane, naše žrtve i naše mrtve

Po riječima predsjednice Hrvatske ali po mom sudu ne i Hrvatske predsjednice oni koji izražavaju svoje mišljenje prosvjedom protiv njenih odluka,poteza njezine administracije su marginalci s rubova političkog spektra. Čast mi je što sam s ruba svakog mogućeg spektra u kojem su osobe poput Vas i Vaših poslušnika centar tog spektra, Naši su preci bili na rubu političkog spektra onima koji su Vas odgajali neka Vas podsjetim pa su na kraju unatoč muci i stradanjima stvorili toliko željenu Hrvatsku kojoj su na žalost na vlasti oni koji čine sve da je više ne bude.

Dok smo mi „marginalci“ stvarali, branili, krvlju i životima branili svaki pedalj voljene nam hrvatske kako od politike,retorike i postrojbi koje je kao suradnik Šešelja protiv nas slao Vaš današnji gost Vi ste s dužnim poštovanjem svoju obitelj smjestili daleko izvan granica Hrvatske, baš kao i svoju stražnjicu ili griješim? Možda ste bili Vi i Vaši negdje na prvoj crti bojišnice?

Vi se usudite docirati kako mi širimo govor mržnje?!? A najvećeg zagovaratelja mržnje pozivate sebi za gosta i pri tome ga častite najvišim počastima. Ima li kraja licemjerju?

Ratovali smo krvarili i ginuli mi po Vama „marginalci“ kako bi skinuli jaram velikosrpske politike kojoj ste Vi danas bila domaćica ,ratovali smo pod hrvatskim barjakom kojeg ste VI i Vaš ured danas oskvrnuli stavljajući ga u istu ravan sa srbijanskom zastavom pod kojom su nas,ubijali,klali,protjerivali i zavarali u koncentracijske logore politički istomišljenici Vašega i Vama dragoga gosta kojega ste sebi, za svoje potrebe i za svoju korist pozvali u hrvatsku kuću. Neka ste…

Gospođo Predsjednice Hrvatske Vi ste danas učinili što osvjedočeni politički protivnici Hrvatske državnosti nisu nikada učinili iako su sa Srbijom i Srbima tikve sadili stali ste otvoreno na stranu Četničke politike,retorike i velikosrbijanskog imperijalizma.

S kojim ciljem ,svrhom i interesom osim po mom skromnom sudu kako biste se dodvorila svojim bivšim i budućim poslodavcima koji Vam vjerovatno čuvaju radno mjesto kad više ne budete Predsjednicom Hrvatske, a vjerujte mi na riječ kako nećete biti, mi ćemo se „marginalci“ za to postarati. Mi smo marginalci vjerujući Vašim poslušnicima iz redova braniteljske populacije,poslušnicima i Judama koji su nas tada u Savskoj praveći špalir kako bi Vas nametnuli braniteljskoj populaciji izdali ali i prodali za sitne osobne interese baš kao što ste nas i Vi izdala danas i jučer, i puno prije.

Vi kazujete gđo Predsjednice kako većina „građana“ podržava Vaše odluke. Grdno ste pogriješila vidjet ćete, možda Vas „građani“ i podržavaju ali hrvatski puk, hrvatske majke, očevi sinovi i kćeri više Vas podržati neće, a koliko se dade iščitati neće Vas podržati ni oni koji su Vas na njihovu štetu i sramotu na tu dužnost i kandidirali.

Puno ste toga na dan svoje inauguracije naobećavala, ostvarila niste ništa, previše bi mi bilo pobrojati sve te slatke i lažljive riječi. No riječi koje ste puno puta ponovila jesu kako ćete Vi i Vaša administracija učiniti sve kako bi Srbija što prije ušla u euroatlantske integracije..I meni se ostavlja pitanje čije Vi interese štitite? Srbijanske, euroatlantske ili Hrvatske? Mi gospođo Predsjednice nismo niti glupi, niti nepismeni niti naivni kako ne bismo razumjeli mijene koje se oko ans i naše zemlje zbivaju, Vi možda mislite kako mi nismo za dobre odnose sa susjednim zemljama pa i sa Srbijom iz čijeg se ponašanja u svakom obliku dade iščitati kako nije i neće prestati sa agresijom na Hrvatsku državnost i državotvornost svim sredstvima sukladno svom Memorandumu SANU 1-2. Vi ste zajedno sa svojim poslušnicima danas bila aktivni sudionik i podupiratelj toga memoranduma svjesno ili nesvjesno sama znadete.
Naime nisam primijetio kako ste Vaš ured i Vi osobno reagirali na Vučićevu retoriku kako će posjetiti srpska sela i mjesta. Ne postoje gđo. Predsjednice u Hrvatskoj Srpska sela i mjesta postoje Hrvatska sela i mjesta sa manijnskim ili većinskim srbijanskim žiteljima nije li tako?

Srećom u nesreći, što niti Vi kao Predsjednica Hrvatske niti Vaš današnji gost nemate ustavne ovlasti niti mandat išta dogovoriti niti odlučiti u ime svojih državljana i što niste postigla ništa osim ovog igrokaza kojeg ste odigrali danas,kojim ste pljunula na sve nas. Srećom u nesreći što postoje ljudi koji bi i koji će jasnije,čvršće i državotvornije braniti interese Hrvatske od Vas, nakon što budete završila s mandatom na Pantovčaku u dogledno vrijeme. Ne znam znadete li koje je ustupke srpska manjina na štetu Hrvata uprihodili politikom Vaših prethodnika, prethodnih Vlada kao i politikom Vaše administracije ja znam. Puno veće od samih Hrvata kako pri zapošljavanju, tako pri obnovi kuća i mnogim drugim povlasticama.

S rezigniranjem se moram prisjetiti kako su nas i našu djecu s naših ognjišta i iz naših sela i gradova protjerivali sljedbenici politike Vašeg današnjeg gosta Vučića, a na našu sramotu danas nam djecu s naših ognjišta protjeruje politika Vas stranke koja je uz Vas na vlasti koja je i Vas kandidirala. Kad bolje razmislim ništa Vaša administracija, Vaše predsjednikovanje nije bolje i korisnije za Hrvatsku od Vaših prethodnika Mesića i Josipovića, ništa se za Hrvatsku promijenilo nije….

Vi ste čini se zaboravila kako Vu(k)čić dlaku mijenja ali ćud nikada, Vi ste čini se zaboravila riječi oca Domovine Ante Starčevića i Stjepana Radića, ili ih pak niste imala kada i od koga naučiti, na našu sramotu,štetu i žalost.

Niti je još vrijeme, niti su u Srbiji postoje političke snage koje su spremne u svakom smislu, nedvosmisleno za prijateljske odnose sa Hrvatskom i Hrvatima a sumnjam da će ih poznavajući povijest ikada i biti iako se nadam da će se jednom iznjedriti ispričati se prihvatiti krimen, priznati agresiju, ispričati se i platiti nanijetu nam svekoliku štetu kao bismo krenuti od nulte točke sa susjedskim odnosima. Jer mi, mi kao dobri vjernici već smo se milijun puta ispričavali za grijehe naših predaka iako nikada nismo bili uzrokom stradavanja Srba nego je njihovo stradavanje nastalo zbog nasrtaja na hrvatski rod i dom. Mi smo ih abolirali, mnogi su im i oprostili pružili ruku pomirenja i što su dobili? Čime je rezultiralo?

Rezultiralo je po onoj staroj narodnoj „ Uhvatiš Srbina koji ti je nasrnuo silom na dom i rod, zavežeš ga u vreću i staviš pod stol, drugog pozoveš za taj isti stol, nahraniš ga, napojiš ga ugostiš i što na kraju dobiješ? Dobiješ da ti isto misli onaj za stolom i onaj pod stolom vjerovala Vi ili ne gđo.Predsjednice to su riječi naših starih koji su stradavali prije nas od srbijanske politike i srbijanske ruke dugi niz stoljeća.

Znam kako među ljudima uvijek postoji čovjek i znam kako ima jedan dio Srba iz Srbije koji su bili protiv rata, znam kako je bio jedan broj Srba koji je branio hrvatsku od velikosrbijanske agresije, no na žalost kako u Hrvatskoj te snage ne mogu doći do vlasti, tako ne mogu zbog onih koji promišljaju poput Vučića do vlasti doći niti u Srbiji.

Mogao bih Vam podastrijeti kao „marginalac“ mnoge druge argumente no kako Vi ne slušate bilo Hrvatskog naroda badava mi je. Ono što Vam nakon svega u jednoj rečenici u svoje ime, ime onih koji su mi umirali na rukama, oko mene i kojekuda u mukama svojom žrtvom stvarajući Hrvatsku je sljedeće:

SRAM VAS BILO GĐO KITAROVIĆ, PLJUNULA STE NA NAŠE RANE, NAŠE ŽRTVE I NAŠE MRTVE…

„ U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga“
BOGU VJERNI-ZA DOMovinu SPREMNI !

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda
ČUVARI DOMOVINE
Mario Maks Slaviček

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Sramota je da ni jedan hrvatski vojni pilot nema čin generala

Svako malo javlja se notorni Predrag Matić i dijeli lekcije hrvatskim braniteljima i stradalnicima. U …