Ponedjeljak , srpanj 6. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / MARTINA DALIĆ PODNIJELA OSTAVKU! ‘Ne želim biti teret Vladi! Nisam ja učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili protuzakonito!’

MARTINA DALIĆ PODNIJELA OSTAVKU! ‘Ne želim biti teret Vladi! Nisam ja učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili protuzakonito!’

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić obratili su se javnosti u 14h iz Banskih dvora.

Javnosti se prvo obratio premijer Plenković koji se zahvalio okupljenima.

“Želim vas izvijestiti da smo odlučili da je potpredsjednica vlade podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva, a ja sam ju prihvatio”, kazao je premijer Plenković.

Nakon objave da je Dalić dala ostavku, Plenković je počeo objašnjavati okolnostima u kojima je nastao lex Agrokor.

“Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru… Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav. Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave”, izjavio je premijer.

“U takvim okolnostima Dalić je konzultirala ljude koju su o toj temi mogli pomoći. I to mogli pomoći u kratkom roku”, rekao je premijer Plenković. “Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva Ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran”.

“U ovom spletu okolnosti oko Agrokora, ispada da sam ja teret Vladi i HDZ-u, a ja to ne želim biti,” izjavio je sada bivša ministrica. “Nisam ja učinila ništa krivo, ništa nemoralno, ili ne daj Bože protuzakonito!”

Martina Dalić zatražila je istragu o tome tko je pustio u javnost njezine mailove jer je to kažnjivo djelo.

Dalić se zahvalila Plenkoviću na povjerenju, kao i Vladi te bivši kolegama u Vladi. Poželjela im je sve najbolje u radu.

Podsjećamo, posljednji mailovi Martine Dalić vezano za lex Agrokor koji su procurili u javnost ukazuju kako je za sve znao ured premijera Plenkovića.

Autor: dnevno.hr
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

NAKON PET DANA Ukida se samoizolacija za one koji dolaze iz BiH

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Božinović, najavio je ukidanje mjere samoizolacije za one koji …