Srijeda , prosinac 19. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / Marušić – Političari kojima nedostaje željeza u krvi

Marušić – Političari kojima nedostaje željeza u krvi

Anemija-malokrvnost je medicinski izraz za nedostatak crvenih krvnih zrnaca u krvi čovjeka. Nju uzrokuje nedostatak željeza u hrani anemične osobe. Anemija se često veže uz pojam anemičnosti političara,odnosno svih osoba koje nemaju odlučnostI,snage i principijelnosti,udariti šakom o stol,pokazati zube ili se čak potući na odgovarajućim mjestima kako bi zaštitili svoje stavove ili stavove onoga koga zastupaju. Naroda koji im je dao mandat. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović odista podsjećaju na jako anemične osobe. Premda njihovoj ishrani odista ne nedostaje željeza jer jedu probrana i pomno birana jela,voće i povrće njihove izjave koje u zadnje vrijeme plasiraju u javnost nisu ništa drugo već teški oblik anemičnih odnosno malokrvnih osoba.

Andrej Plenković je poslije izricanja presude našoj Haškoj šestorci koja opterećena iznenadnom smrću Generala Slobodana Praljka još više dobiva na težini je izjavio kako RH poštuje presude bosanskohercegovačkoj šestorci ali nije zadovoljna nekim dijelovima te presude ,posebno onima kojima se aludira na odgovornost bivšeg hrvatskog državnog vrha. Prigodom jučerašnje posjete Mostaru ponovio je ista stajališta uz napomenu:“Vidjeli ste preciznu izjavu Vlade nakon presude i volio bih da se ta izjava ne interpretira pogrešno nego da se čita upravo onako kako je izgovorena,to bi bilo jako važno da se ne stvara dojam da Hrvatska ne poštuje presudu.“Isto tako ponovio je kako će Hrvatska tražiti“neku vrstu involviranja“ako netko od odvjetnika pokrene zahtjev za revizijom presude jer Hrvatska to ne može učiniti jer nije stranka u presudi.

U svojoj izjavi Plenković je naveo kako je RH tri puta tražila od Haškog tribunala učešće u postupku našoj Haškoj šestorci u svojstvu prijatelja suda-amicus curiae ali joj nije udovoljeno. No,unatoč takvim“pomirljivim“izjavama Plenkovića britanski Guardian je naveo kako je Plenković prvi europski čelnik koji je podržao ratnog zločinca.

Kolinda Grabar Kitarović,aktualna Predsjednica RH također odašilje anemične i pomirljive poruke urbi et orbi (gradu i svijetu)tipa:“Danas vidimo koliko su nas koštali neodgovorni postupci i izjave nekih bivših hrvatskih dužnosnika“ itd.itd.U svojoj izjavi ona poziva sve narode u BiH da se okrenu budućnosti ne navodeći niti jednom svojom izjavom kako su presude našoj Haškoj šestorki u potpunosti neprihvatljive i nepravedne poštujući volju velike i ogromne većine hrvatskog naroda u zemlji i inozemstvu koji imaju takvo mišljenje o tim presudama,a upravo oni Hrvati koji su i jednom i drugome najvišem predstavniku u RH dali svoje glasove na prethodnim parlamentarnim izborima u RH.

Najviši predstavnici RH se dakle stavljaju na strane davno uhodane sužanjske i podaničke politike svih predstavnika RH od završetka rata na ovamo. Čak i hvatanje“za guzu“Plenkovića od strane šefa europske komisije Jeana-Claude Junckera(premda bi mu više bilo oprošteno de je za guzu uhvatio Predsjednicu RH), je ništa u usporedbi na „globalne“interese koje zastupa. Ništa u usporedbi s ratifikacijom Istanbulske konvencije koja zagovara rodnu ideologiju i uvođenje X spola u osobne dokumente što je već počelo u nekim državama. Presuda Haškoj šestorki je za najviše hrvatske dužnosnike ništa u usporedbi sa svim benefitima koje oni i svi drugi predstavnici hrvatske politike imaju u zemlji i inozemstvu. Ne izglasavanje minute šutnje za Generala Slobodana Praljka od oporbe u najvišem zakonodavnom tijelu RH,Saboru,izjava zastupnika Gorana Beusa Richenbergha(u prijevodu nikoga i ničega), je ništa u usporedbi s „atriljerijom“osuda koje bi uslijedile nakon što bi naši anemični predstavnici,Plenković I Kolinda Grabar Kitarović rekli išta malo žešće protiv tih protivnika istine i pravde.

“Neka vrsta involviranja“države RH u reviziju ukoliko je netko od odvjetnika osuđenih Haških uznika podnese je jadno i kukavičko priznavanje nemoći. Nemoći koja je na djelu od odlaska naših Haških uznika dragovoljno u Haag jer im nitko od njihova odlaska sa strane RH nije pružio učinkovitu i djelotvornu pravnu pomoć. Sada postavljamo pitanje i tih tzv“odvjetnika“ili“odvjetnica“koji su zastupali naše Haške uznike osim onih kojima treba odati čast.  Senke Nožice,odvjetnice Brune Stojića,Vesne Alaburić odvjetnice Milivoja Petkovića,čast Niki Pinter odvjetnice pok-Generala Slobodana Praljka ničim nisu pokazale ili dokazale kako su istinski zastupale interese svojih klijenata odnosno države RH i hrvatskog naroda s obje strane umjetno stvorene granice među istim narodom.

Dapače,njihove izjave nakon izrečene presude više idu u prilog tužiteljstvu Haškog tribunala nego obrani njihovih klijenata. Kad se k tome pridodaju veleizdajnici hrvatskog naroda Stipe Mesić,Vesna Pusić,odvjetnik Ante Nobilo koji je tako“uspješno“obranio našeg Haškog uznika Daria Kordića tvrdeći kako jeste bilo UZP(udruženog zločinačkog pothvata) u BiH),odnosno kako je RH izvršila agresiju na BiH onda odista presude koje su dobili naši Haški uznici i nisu nikakvo iznenađenje. A sve te odvjetnice i odvjetnici koji su naime“zastupali“interese naših Haških uznika a podredno tome i interese hrvatskog naroda u cjelini su debelo naplatili svoje usluge iz proračuna RH i od dragovoljnih priloga Hrvata diljem svijeta. Posebno je bilo degutantno slušati izjave odvjetnice Senke Nožice koja prigodom davanja izjava nakon izrečene Haške presude  koristi Srbizme tipa:“obezbediti, finasirati, sudija ili tužilac“,u svojoj krznenoj bundi koja košta“bolje je i ne znati.“A svi ti odvjetnici i odvjetnice prije izricanja presude našoj Haškoj šestorki su davali izjave tipa kako očekuju kako će I-stupanjska presuda pasti jer u sebi sadrži mnoge kontradikcije i nelogičnosti. A sada odjednom postaju glasnogovornici Haškog tribunala čime profesiju odvjetnika još više srozavaju nego je se i sama srozala.

Navezano na anemiju naših najviših predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Hrvata u RH i BiH navezuje se i anemičnost ovih odvjetnika(ca)premda ponekad odaju dojam čvrstih i karakternih osoba. Međutim njihov karakter je oduvijek uvjetovan financijskom naknadom koju masno naplaćuju u procesima kriminalcima i ubojicama svake vrste koje naplaćuju u jednom UZP odnosno dealu kojeg imaju sa tužiteljstvima,drugim odvjetnicima i sudovima. Velika većina tih odvjetnika nema srca a ni duše jer je njima osuđujuća presuda našim Haškim uznicima ili smrtna kazna osuđenicima koje su zastupali tek jedan dan,odnosno kao „dobar dan“ u njihovom bez emotivnom životu. Životu lišenom bilo kakve emocije pa radilo se o rastavi braka,dodjeli djece roditelju koji to ničim ne zaslužuje ili osuđeniku koji kaznu ničim ne zaslužuje.

Sada bi na koncu po anemičnom Plenkoviću trebalo očekivati kako će jedan od tih odvjetnika(ca)naših Haških uznika podnijeti reviziju na II-stupanjsku presudu našim uznicima. Ma dajte molim vas. Reviziju našim Haškim uznicima može podnijeti samo Hrvatski narod koji će je sročiti krvlju,suzama,srcem i dušom. Krvlju naših Haških uznika i pokojnog Generala Slobodana Praljka,koja ima i previše crvenih krvnih zrnaca u sebi kao i željeza koje je u toj krvi od rođenja. Željezom koje se hrani istinom i pravdom a kojeg nedostaje u krvi Plenkoviću i Kitarovićki. Kojeg nedostaje svim hrvatskim predstavnicima koji nas od rata na ovamo vode u sunovrat . A zlobnicima s meanstream medija i portala u rukama sotone  koji smatraju upravo kao i odvjetnici(ce)naših Haških uznika kako je revizija praktično nemoguća poruka za kraj:

“Revizija je realna i ostvarljiva a znate li zašto:Podnositelj te revizije će biti hrvatski narod koji vođen Božjom rukom ima dovoljni snage,moći i odlučnosti pokrenuti ju,jer za to ima sasvim dovoljno raspoloživih dokaza i dokumentacije kojom dokazuje ne postojanje UZP,odgovornosti bivšeg državnog vodstva RH,odgovornosti svakog od naših šest Haških uznika,odgovornosti zajednica hrvatskog naroda prije,za vrijeme i poslije Domovinskog rata u BiH

(HZ H B i HR H B),kao i svakog ratnog zapovjednika HVO-a ili HV-e za vrijeme obrambenog i oslobodilačkog rata u RH i BiH)kojemu nije dokazana individualna ili direktno dokazana zapovjedna odgovornost. Revizija će biti podnesena budite uvjereni u to jer hrvatski narod neće čekati milost od hrvatske države ili odvjetnika(ca)za podnošenje iste. Jer podnošenje te revizije je sudbina hrvatskog naroda koji je uvijek znao braniti i obraniti svoje kao što je znao i osuditi sve zločine koje učini bilo tko pa taman bili to pripadnici hrvatskog naroda. I s tom istinom se moraju složiti svi narodi koji na temelju serviranih informacija anemičnih osoba koje vode sva tri naroda poradi svog vlastitog ostanka na funkcijama dosta puta narode  dovedu u zabludu.

Revizija mora biti konačno zatvaranje krvave povijesne stranice između tri naroda u BiH. A tu krvavu stranicu su ispisali zločinci kojih je bilo na svim stranama. Jer ta revizija mora biti podnijeta isključivo zbog svih žrtava s bilo koje strane koje su osjetile zločine, ubijanja, silovanja, uništavanje imovine i uništenje svega do čega im je u životu bilo stalo a to su izgubili. I niti jedna od tih žrtava budite uvjereni ne razmišlja o nekim imaginarnim“zapovjednicima koji su“trebali ili morali“znati kako je na njima učinjen zločin. Žrtve razmišljaju samo o zločincima koji imaju ime i prezime a koji su direktno učestvovali u njihovom ubijanju ili zlostavljanju.

I upravo poradi te istine i pravde revizija na navedene presude Haškog tribunala mora biti podnesena jer drugačije rješenje će sve narode u BiH odvesti u smjeru u kojemu ne žele niti oni koji obožavaju tuđe“guze“kao niti one koji trpe milovanje iste.

 

Vlado Marušić 05.12.2017 godine

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Alžirac zatražio azil u Hrvatskoj preko nevladine udruge, pa počinio sedam krađa

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine na području  Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici Policijske postaje …